Legea vaccinarii, primele consecinte! O mamica a refuzat imunizarea si a avut un conflict dur cu medicul de familie! „Daca iau amenda, iti cauti alt doctor!”

0 21

Elena Valentina Plesca, o tanara mamica, a dezvaluit ca a refuzat sa-si vaccineze fiul si ca a avut un conflict cu medicul de familie pe aceasta tema.

Au aparut deja primele probleme legate de parintii care refuza sa-si vaccineze copiii. Este cazul Elenei Valentina Plesca, o fosta politiciana, care si-a anuntat medicul de familie ca refuza ca fiul ei sa fie imunizat cu vaccinul ROR, aflat in „schema obligatorie”. Femeia spune ca a avut un conflict destul de dur cu medicul de familie, in urma caruia a fost anuntata sa ia in calcul mutarea dosarului micutului la un alt medic. Motivul invocat de doctor a fost acela ca ar putea fi amendata pentru refuzul parintelui.

„Am fost acum la medicul de familie al copilului si doamna doctor imi spunea ca trebuie sa-mi vaccinez copilul cu vaccinul ROR. In momentul in care am inceput sa-i spun doamnei doctor ca nu am incredere in vaccinurile actuale si in compozitia lor, a inceput sa se supere foarte foarte tare (…). Cand a vazut ca stiu despre ce este vorba cu vaccinurile mi-a zis: „stiti, ca daca iau amenda din cauza dumneavoastra, ca refuzati vaccinarea, o sa va rog sa va cautati alt medic”. Daca doctorii impun vaccinarea sub amenintare, va dati seama ca ceva este necurat la mijloc. (…) Am semnat ca refuz vaccinarea”, a povestit tanara mamica intr-o filmare postata pe contul de socializare.

Elena Valentina Plesca

Noua lege a vaccinarii, adoptata de Senat in urma cu o saptamana, prevede sanctiuni pentru parintii care refuza vaccinarea copiilor. Amenzile in acest caz, pot ajunge pana la 10.000 lei. De asemenea, la inscrierea in unitatile de invatamant, va fi solicitata o adeverinta care sa ateste efectuarea vaccinurilor obligatorii, in caz contrar, parintii avand un an la dispozitie pentru imunizarea copiilor. Daca va trece si de Camera Deputatilor, legea urmeaza sa intre in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2018.

Recomandari