Legea „51% produse româneşti” determină mișcări surpriză în supermarket: Carrefour înființează în România o cooperativă agricolă proprie

0 48

Grupul francez Carrefour și-a înființat propria cooperativă agricolă, denumită Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăști, potrivit Ziarul Financiar.

Cooperativa cuprinde deocamdată 80 de familii de producători agricoli care vor livra în jur de 5.000 de tone de legume recoltate de pe o suprfață de 60 de hectare.

Grupul francez susține că proiectul „aduce mai aproape producătorii agricoli cu experienţă şi consumatorii care apreciază produsele româneşti de calitate”.

Inițiativa vine pe fondul legii „51% produse româneşti pe raftul supermaketurilor”, ce ar urma să fie modificată astfel încât să poată fi aplicată tuturor comercianților de produse agroalimentare.

Momentan, România se află la începutul unei proceduri de infringemenet din cauza acestei legi, Comisia Europeană acuzând statul român de încâlcarea principiului liberei circulații a mărfurilor.

Prin înființarea unei cooperative agricole, lanțul de magazine Carrefour ar putea să se aprovizioneze local fără să aibă grija colectării legumelor din mai multe surse.

Grupul Carrefour este al doilea cel mai mare retailer din România după cifra de afaceri.

Recomandari