Lecţie de viaţă! La 11 ani a învins cancerul. ”Vreau să merg în multe parcuri”

0 38

De la un control oftamologic de rutină, Emma Smith (11 ani) a aflat că are o rară tumoare a creierului. A urmat o perioadă grea şi dureroasă plină de tratamente dar fetiţa a dat dovadă de multă putere, lutptându-se cu această boală ca o adevărată eroină. Şi a învins! 

Totul a început în octombrie anul trecut, când fetiţa a început să aibă dureri de cap. Părinţii micuţei spun că nu ar fi luat în serios aceste dureri dacă ele nu se agravau şi nu se îmbolnăvea, atunci au ştiut că este ceva mai mult.

Doctorii de la şcoala fetiţei din Stockton-on-Tees au sfătuit-o pe aceasta să facă un control oftamologic pe care l-a urmat pe 3 ianuarie. După doar o zi, Emma a devenit pacient la spitalul „Newcastle’s Royal Victoria”, unde i-a fost îndepărtată o tumoare de şase cm din creier, scrie „The Gazette Live”.

„M-am simţit ca şi cum ne-am fi trezit într-o zi prinşi într-un coşmar”, a spus  mama fetiţei. „A fost greu să fim luaţi din viaţa noastră normală şi puşi parcă pe o planetă diferită. Chiar şi acum ne trezim şi ne întrebăm dacă este cu adevărat real.”

„Este o fată specială”, spun administratorii spitalului.” Zâmbeşte mereu şi niciodată nu se plânge sau să pună întrebări. Ea primeşte ce i se da şi se descurcă cu orice” .

Emma a terminat 31 de şedinţe de radioterapie intensă. Va avea aproape şase săptămâni să îşi recapete puterile înainte să înceapă chimioterapia. ”Acum trebuie distruse toate celulele canceroase pentru a ne asigura că nu va reveni. Dar pentru moment nu putem garanta care este situaţia. Trebuie să îşi recapete greutatea, deoarece a slăbit foarte mult. S-a  luptat mult cu radioterapia, a obosit-o.”, spune mama sa.

Familia şi pretenii strâng bani pentru a o trimite în vacanţă pe Emma după terminarea tratamentului. Fetiţa spune că i-ar plăcea să meargă în multe parcuri pentru un weekend  .

„Suportul tuturor ne ajuta enorm. Îi da Emmei multă încredere în ea şi aş vrea să mulţumesc fiecărei persoane în parte pentru tot.”, a spus mama fetiţei.

Recomandari