Lectie de viata de la parintele Necula! Copiilor nostri li s-au creat limite false! Niciun copil nu se creste dupa retete!

0 21

Parintii trebuie sa isi petreaca mai mult timp cu copiii lor, in loc sa le ofere telefoane inteligente, a spus marti, in cadrul unei dezbateri despre educarea parintilor organizata in municipiul Sibiu, preotul Constantin Necula.

„Copiilor nostri li se mint limitele, li s-au creat limite false, dovada ca impusca pokemonii si dusmanii ne bat la porti. Au devenit mai dependenti de curent electric la iphone, nu de mama si tata. Aceasta strategie are si aceasta calitate pozitiva, de a spune taiati curentul si luati-va copiii de mana. E un inceput pe care sper sa-l putem continua cu fermitate”, a spus preotul Constantin Necula.

El a afirmat ca „situatia din tara este mult mai disperata decat pare”, in ceea ce priveste copiii.

„Copiii, in mod real, situatia din tara este mult mai disperata decat pare la prima vedere. (…) Sa nu ne imbatam cu apa rece. Niciun copil nu se creste dupa retete. (…) in ciuda faptului ca suntem intr-un asalt teribil la mama, tata si copilul, constant ca daca nu e mama, tata si copilul, nu prea avem ce educa parental, ci doar intre paranteze. Trebuie sa fim constienti, fara niciun fel de ura si fara niciun fel de ironizarea nimanui, sunt lucruri care sunt inalienabile. Una din inalienabilitatile astea tine de paternitate”, a declarat Necula.

Potrivit preotului sibian este nevoie de o strategie nationala pentru parinti, dar fara politizarea ei.

„Cea mai buna strategie pe care eu am vazut-o aplicata in Romania este cordialitatea in interventia sociala. Nicio lege din lumea asta nu ne va invata sa ne iubim unii pe altii. Ori ne iubim, ori nu ne iubim. Pot sa dea orice legi vor. Din nefericire, trebuie sa evitam cu maximum de responsabilitate orice fel de politizare a strategiilor ce le avem de aplicat, orice fel de ifose institutionale. E vremea sa ne suflecam manecile pentru ca mai e foarte putin pana pierdem tot. Daca ne mintim in continuare, vom fi intr-o debandada la fel de mare. De aceea, apelul bisericii e simplu: cu frica de Dumnezeu, cu credinta si cu dragoste sa va apropiati”, a adaugat Constantin Necula.

In calitate de preot si pedagog, Constantin Necula sustine o platforma in care ONG-urile sa se ocupe de strategia nationala pentru educatia parintilor.

„Ne-am pierdut educatia sociala. Acesta este adevarul. Ne tapetam peretii cu diplome, suntem absolventi de multicursuri, suntem multitasking, daca vreti cultura educationala, dar suntem tot mai departe de idealul uman pe care ni l-am propus sa fim cand eram noi insine copii. (…) Cred ca este momentul si o spun cu maxima responsabilitate, sa cream cel putin intre noi, o platforma de sprijin. (…) Fac parte integranta dintr-un fenomen extrem de greu digerabil care este rezistenta la tot ceea ce inseamna mediocritate, impostura si incultura. Pedagogia nu se face de pe google. (…) Obsesia prostiei este eficientizarea. Deci asa va veti da seama daca va conduce un prost sau un mediocru. Vrea sa eficientizeze un sector. Copiii nu sunt un sector de eficientizat, ci sunt un sector de asumat si convertit in favoarea copiilor. (…) Sper ca in strategia de educatia parintilor sa nu uitam si de parinti”, a afirmat Constantin Necula.

Sursa: Agerpres

Recomandari