Laura Codruța Kovesi, eliberată din funcția de procuror DIICOT Sibiu de către CSM

Laura Codruța Kovesi a fost eliberată din funcția de procurori de către secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). De asemenea, Consiliul a aprobat și solicitarea lui Kovesi privind rezervarea postului de la DIICOT Sibiu, potrivit Mediafax. Asta după ce fostul procuror-șef al DNA a fost numită procuror-șef al Parchetului European.

Laura Codruța Kovesi a renunțat la funcția de procuror DIICOT Sibiu

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât după suplimentarea ordinii de zi să înainteze către Preşedintele României propunerea privind eliberarea din funcţie a Laurei Codruța Kovesi. Aceasta acționa ca procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul teritorial Sibiu.

Demiterea a avut loc ca urmare a numirii sale în funcţia de procuror şef european al EPPO, începând cu data de 31 octombrie 2019. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât și rezervarea postului de procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul teritorial Sibiu, post pe care îl ocupă, în prezent Laura Codruța Kovesi.

Laura Codruța Kovesi, primul procuror-șef al Parchetului European (EPPO)

La jumătatea lunii octombrie Consiliul UE a confirmat numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european. Ulterior, liderii grupurilor politice din Parlamentul European au confirmat, în şedinţa Conferinţei președinților, numirea fostului conducător al DNA în funcţia de procuror-şef al Parchetului European. EPPO îşi va începe activitatea în noiembrie 2020 și va avea sediul la Luxemburg.

Laura Codruța Kovesi este primul procuror care va conduce această instituție. Într-un interviu acordat agenției Reuters, Kovesi a spus că vor exista „aşteptări ridicate” în legătură cu activitatea instituţiei, însă primele „rezultate credibile vor apărea în doi, trei ani”.

Articolul Laura Codruța Kovesi, eliberată din funcția de procuror DIICOT Sibiu de către CSM apare prima dată în Stiri Mondene.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More