L-au găsit! Vezi ce spune poliţistul din România care a oprit traficul pentru o familie de raţe

0 30

Imaginea cu polițistul din Cluj Napoca care a oprit traficul pe Calea Mănăștur pentru a ajuta o rață și cinci boboci să traverseze strada a atras respectul românilor din întreaga țară.

Polițistul, Iulian Trif, are 32 de ani, s-a născut în Câmpleni, județul Alba și a crescut la Cluj. „Asta mi am dorit să fac. Să fiu poliţist“, spune el, într-un interviu pentru adevarul.ro.

Despre sâmbăta de 28 mai, când a oprit traficul pentru familia de raţe, povesteşte că era de serviciu în acea zi. Patrula.

„Ne întorceam din Parcul Central. Şi pe Calea Mănăştur, vis-a-vis de fabrica de bere, noi urcam către Mănăştur (n. r. cartier din Cluj), era circulaţie – fiind sâmbătă dimineaţa, în jur de 9.00 – , raţa a sărit de pe partea cu Agronomia, de pe trotuar pe prima bandă.

Şoferul de pe prima bandă care cobora a frânat brusc şi în momentul ăla, colegul care era la volan – eu eram în dreapta – a zis: ce-i pe stradă? I-am spus să oprească. M-am dat jos, am oprit maşinile şi raţa stătea. Stătea undeva pe banda de coborâre şi când am văzut-o că stătea, m-am dus în spatele ei şi am început să dau după ea că ştiţi cum îs şoferii, imediat se enervează şi claxonează.

I-am dus până pe marginea trotuarului, către fabrica de bere. Acolo raţa o sărit pe trotuar, dar puii, fiind mici, n-au putut să sară. I-am ajutat să sară. M-am uitat un pic la ei şi au luat-o la vale“, povesteşte poliţistul.

Despre şoferii români spune că sunt impulsivi, stau prost la capitolul răbdare şi respect faţă de cei din trafic. Ce-i sfătuieşte? „Să aibă răbdare şi să fie atenţi!“.

Recomandari