„L-a încuiat pe Rafila”/Monica Pop, eroină a propagandei ruse după ce a tunat împotriva vaccinării anti-COVID

0 35

Chirurgul Monica Pop, care s-a transformat în ultimele zile într-un înfocat opozant al campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, este elogiată de propaganda rusă.
Site-ul Sputnik a publicat un articol de opinie pornind de la emisiunea „Sinteza zilei”, în care au fost invitați Monica Pop și medicul Alexandru Rafila.
Autorul articolului, Dragoș Dumitriu, sugerează că România este terenul unui experiment euro-american în privința vaccinării și că autoritățile române aleg „entități fără trecut în producția de vaccinuri”, în locul „unor instituții estice cu tradiție și realizări impresionante”. Prin „estice” referindu-se, evident, la vaccinul Sputnik al Rusiei.
După această introducere, autorul pregătește terenul pentru a-și livra mesajul:
„Interesant a fost cum dr. Monica Pop, unul dintre cei mai buni manageri de spital, a pus problema în cazul vaccinului. De fapt, problema cheie!
Cel care va fi vaccinat, va face sau NU testul anti-Covid înainte? Porfesorul Rafila a spus că NU, nu se va face testare pentru că… nu e timp!
Dar, ideea de la care pleacă Monica Mop, este că, în cazul, unei gripe, NU se face vaccinul dacă persoana este deja gripată!”
Apoi, autorul inserează mesajul propagandistic cu efect panicard:
„În acest sens, atât Monica Pop cât și Carmen Dorobăț au expus cazuri concrete în care persoane gripate care s-au vaccinat au suferit de complicații foarte grave ale gripei. Ori, același lucru s-ar putea petrece și în cazul Covid – eventual cu consecințe fatale!”  
Monica Pop a provocat controverse recent, după ce s-a dezlănțuit în studioul Antenei 3, la „Sinteza zilei”, împotriva vaccinului anti-COVID.
Aceasta a fost întrebată de realizatorul emisiunii Mihai Gâdea, dacă este dispusă se se vaccineze în momentul în care primul vaccin anti-COVID va fi distribuit.
Monica Pop: „Vă dați seama că NU!”
Mihai Gîdea: „Ați spus că nu?”
Monica Pop: „Categoric nu mă voi vaccina și nici nu voi da vreun sfat cuiva să se vaccineze atâta timp cât acest vaccin e făcut în 3 luni.” 
La rândul lui, Adrian Ursu, aflat în studio, a declarat că se va informa foarte bine înainte de a lua astfel de decizii, însă momentan nu are destule informații. Moment în care Monica Pop a răbufnit.
„Cum n-aveți informația, domnul Ursu? Cum puteți să știți dumneavoastră ce se întâmplă peste trei ani? Dacă faceți leucemie, Doamne ferește!, după vaccinul ăsta?! Cum poți să știi inducția genetică pe care o face ăsta, atât de scurt? Peste 5 ani ne putem vaccina! Categoric!
Că vă mai spun încă o dată, peste 3 ani face leucemie unul care face vaccinul. Și fac toți…”
În trena Monicăi Pop a intrat și fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea.
„Se manifestă ca un președinte disperat de partid care vede că pierde teren și începe să facă greșeli. Zilele trecute, mai renunțase la vinovatul de serviciu : Peee-seee-deeee!! Și se comporta ca un șef de agenție de marketing și publicitate pentru vaccinul anti-covid. Aflând că românii nu sunt așa de entuziasmați să se vaccineze cu un vaccin care nici nu este omologat definitiv, nu este dat în producție, sunt încă multiple controverse, a abandonat tema vaccinului și a revenit la dragostea, pardon!, ura cea dintâi: Pe-se-deee!!!Cu un așa președinte de facto, PNL calcă vertiginos pe urmele PNȚ-CD. Să nu-i deranjăm! Oamenii văd și înțeleg. Nu mai pot fi manipulați și duși pe piste false. Și nici cu zăhărelul”, a scris Firea pe Facebook.
Afirmațiile social-democratei sunt însă contrazise chiar din interiorul partidului. Medicul Alexandru Rafila, candidat al PSD în alegerile parlamentare, a declarat marți, la Ploieşti, referindu-se la vaccinurile împotriva infecţiei cu noul coronavirus, că nu se pune problema ca acestea să producă efecte adverse de natură să pună în pericol sănătatea populaţiei, îndemnându-i pe cetăţeni să se vaccineze şi sfătuindu-i pe colegii săi să nu îşi mai expună părerile personale pentru a nu deveni „influenceri”.

Recomandari