Kovesi, reactie extraordinara in urma votului romanilor de duminica. Ramane sa isi faca meseria, in niciun caz nu intra in politica

0 16

Fosta sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi, a avut marti o prima reactie la votul romanilor de duminica, prin care acestia si-au aratat masiv sustinerea pentru lupta anticoruptie.

Intr-o declaratie acordata postului Europa Libera, Kovesi a negat inca o data ca intentioneaza sa intre in politica, spunand ca  nu are „intentia de a pleca din magistratura”.

Kovesi a mai spus ca „singura candidatura pentru care sunt inscrisa este cea pentru procuror-sef european.”

Afirmatiile fostei sefe a DNA reprezinta raspunsul la zvonurile care au circulat potrivit carora ar putea candida la alegerile prezidentiale de la finalul anului din partea USR-Plus.

Saptamana trecuta, Kelemen Hunor, liderul UDMR, partidul care a sustinut in Parlament coalitia PSD-ALDE, a spus intr-un interviu ca Laura Codruta Kovesi va candida pentru USR la scrutinul prezidential. „Sigur ca va candida. Ca de doi ani de zile se pregateste, se construieste imaginea lui Kovesi,” afirma, in ajunul alegerilor, liderul UDMR-ului.

Kovesi este sustinuta de Parlamentul European pentru postul de procuror-sef EPPO, in ciuda opozitiei Guvernului Romaniei.

Negocierile vor fi reluate in noul legislativ european, rezultat in urma alegerilor de la 26 mai.

Kovesi a fost printre primele persoane publice care au votat la referendum. Ea a spus, atunci – „Am venit sa votez pentru justitie si pentru cinste”.

Recomandari