Kovesi, Lazăr şi Danileţ, tinta a zeci de sesizări la Inspecţia Judiciară

Procurorii Laura Codruţa Kovesi şi Augustin Lazăr au avut parte în ultimul an de mai mult de 35 de sesizări fiecare la Inspecţia Judiciară, iar judecătorul Cristi Danileţ, unul dintre cei mai vocali apărători ai independenţei justiţiei şi promotorul proiectului de educaţie juridică în şcoli, s-a ales cu 5 sesizări din oficiu din partea instituţiei şi alte 6 sesizări directe, relatează Ziare.com.

Ziare.com a solicitat în data de 18 ianuarie Inspecţiei Judiciare mai multe date cu privire la sesizările şi autosesizările înregistrate de la 1 ianuarie 2018 şi până azi pe numele unor judecători şi procurori foarte activi în spaţiul public, dar poziţionaţi în tabere adverse în ceea ce priveşte, de exemplu, modificarea legislaţiei, presiunile politice asupra magistraţilor sau respectarea recomandărilor din rapoartele MCV.

Conform răspunsului oficial primit în data de 1 martie, pe primul loc în clasamentul celor 11 nume puse pe listă se află fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi, cu 41 de sesizări directe şi 6 sesizări din oficiu, urmată de procurorul general, Augustin Lazăr, pe numele căruia de la 1 ianuarie 2018 şi până acum au fost înregistrate 36 de sesizări directe şi una din oficiu.

Cei doi sunt urmaţi de procurorul Adina Florea, şefă în secţia de investigare a magistraţilor, cu 12 sesizări directe şi niciuna din oficiu. În schimb, Inspecţia Judiciară s-a autosesizat de 5 ori în cazul judecătorului Cristi Danileţ, care mai are depuse pe numele său alte 6 sesizări directe. Şi judecătorul Ciprian Coadă are tot 11 sesizări depuse pe numele său, dar toate directe.

Articolul integral poate fi citit aici.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More