Kovesi i-a speriat acum că va ajunge președintele României! Kovesi, în cursa pentru Cotroceni. Culisele intrării sale în politică, potrivit lui Mihai Gâdea

0 39

După ce s-au luptat cu Kovesi ca să nu ajungă procuror șef european, tabăra pro-PSD s-a trezit cu posibilitatea ca fostă șefă a DNA să ajungă președintele României. Pentru ei Iohannis este mai bun. Nu era mai bine să o lase să fie procuror șef european?

Mihai Gâdea și Mircea Badea au prezentat, duminică, la “Sinteza zilei” culisele intrării în politică a Laurei Codruța Kovesi.

“Dincolo de modul în care se încearcă a se prezenta dintr-o dată doamna Kovesi, cred că e de interes public să analizăm fiecare element din ceea ce s-a întâmplat în acest weekend, nu doar cu privire la acest interviu.

Kovesi i-a speriat acum că va ajunge președintele României! Kovesi, în cursa pentru Cotroceni. Culisele intrării sale în politică, potrivit lui Mihai Gâdea 1

Pentru că au început cumva să iasă la iveală o serie întreagă de lucruri, cum ar fi de exemplu ce se pregătește în laboratoare pentru perioada care urmează, pentru că acesta este anul decisiv. Acest interviu este unul dintre lucrurile ce sunt pregătite foarte bine în laboratoare și care se doresc a fi prezentate opiniile publice într-o vitrină nouă pe care lumea să o ‘halească’ din nou”, a spus Mihai Gâdea, potrivit Antena 3.

Potrivit lui Mihai Gâdea, primul scenariu care se vehiculează în acest moment este cel al unei candidaturi a Laurei Codruța Kovesi la prezidențiale. Acest fapt ar presupune înlăturarea lui Klaus Iohannis.

“Clar că se pregătește ceva mai mult pentru aceată doamnă. Dar, chestiunea e următoarea: dacă ia până la urmă funcția europeană nu cred că, după toate eforturile făcute să ajungă în poziția aia, nu cred că își permite să lase totul baltă și să plece în politica internă.

Vrea să-și folosească bătălia care a dat-o pentru funcția asta și faptul că a ajuns atât de aproape de ea ca un atuu în chestia internă”, a spus europarlamentarul Ioan Mircea Pașcu.

Lucian Mindruta: „Interviul Andreei cu Codruta a facut 200.000 de vizualizari pe youtube. Mai punem inca pe atat in diverse formate care au circulat pe facebook. Hai sa spunem 500.000 de vizualizari cu totul.

Asta inseamna cam 5 puncte de rating. Adica cam o jumatate din cat face jurnalul ei la ProTV! E bine sa stiti care sunt proportiile bulei noastre. Ca iar o sa ne miram la urmatoarele alegeri!”

Și Tăriceanu, viitor candidat la prezidențiale, o atacă pe Kovesi. “Doamna Kovesi, profesional, e un om care era depăşit de funcţiile pe care le-a avut şi, probabil, din acest motiv a reuşit să facă enorm de mult rău în această ţară, fabricând dosare după dosare pe bandă rulantă, trimiţându-i, bineînţeles, în instanţe pe oameni care erau nevinovaţi şi aşa mai departe, presiune asupra judecătorilor care să dea sentinţele pe care procurorii şi le doreau, toate lucrurile astea au ieşit la suprafaţă. (…) Sunt unii care o susţin pentru că aceste lucruri ei cred că le servesc din punct de vedere politic, nu e nimic altceva”, a afirmat Tăriceanu la România TV, citat de Stirile Pro Tv.

El a spus că, la Parlamentul European, Kovesi nu a fost supusă unui interviu pe baza calităţilor profesionale, fiind dat un vot politic.

Din păcate Tăriceanu uită că Laura Codruța Kovesi a câștigat interviul tehnic pentru funcția de procuror șef european dat în fața unor specialiști. Apoi a mers la vot în Parlamentul European.

Sebastian Lazaroiu: „Ce trec sub tăcere Dragnea, Tăriceanu, Toader și propaganda, insinuând cu cinismul care îi caracterizează că ar trebui să preluăm “modelul european” de numire “politică” a șefilor de parchete, este că Kovesi, până să ajungă la votul politic, a trecut printr-o comisie formată din 12 (sper să nu mă înșel) experți internaționali.

Comisia a plasat-o pe primul loc din trei aleși. Și aceștia trei au fost selectați din nu mai stiu câți, dar nu puțini, candidați. Așadar, când sugerează că vor prelua modelul european, sper să facă la fel și mafioții din PSD-ALDE, dacă le dă mâna: concurs deschis, experți internaționali, trei nume în final din care să aleagă ei politic”.

Recomandari