BREAKING Kovesi, după aproape 7 ore de audieri: E o campanie de hărţuire! Nu poate părăsi țara. Adina Florea mi-a interzis să vorbesc cu presa

0 69

Fosta şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi, a afirmat joi seară, în cadrul unei conferinţe de presă, după aproape şapte ore de audieri la Secţia pentru investigarea magistraţilor, că este victima unei „campanii de hărţuire” în plină desfăşurare şi a atras atenţia că, mai nou, a primit interdicţie de la procurorul de caz, Adina Florea, să discute cu presa despre dosarul în care a fost citată.

 

Surse judiciare au dezvăluit, pentru Mediafax, că LCK a fost pusă sub control judiciar şi are calitatea de inculpat. Mai mult, fostul procuror şef DNA – aflată acum în cursa pentru şefia Parchetului European – a primit interdicţia de a părăsi ţara.

 

„Aş vrea să vă spun că după toate evenimentele din această săptămână… dvs ştiţi că luni am fost la Înalta Curte, marţi am avut o citaţie la o altă instituţie, miercuri am fost prezentă la o altă instituţie pentru două acţiuni disciplinare, astăzi am fost prezentă aici (la secţia Adinei Florea – n.r.). Face parte din campania de hărţuire cu care deja şi eu m-am obişnuit şi bănuiesc că şi dvs. În acest moment am interdicţie de a vorbi cu presa despre dosarul pentru care am fost astăzi citată, ca atare nu am să vă răspund. În acest moment nu am voie să vă spun absolut nimic din ceea ce s-a întâmplat aici, astăzi, şi nici cu privire la acest dosar. Mi s-a interzis de către procurorul de caz să mai vorbesc cu presa pe acest dosar, că nu doresc să am probleme. Cred că este o măsură de a-mi închide gura, de a nu mai spune ce se întâmplă, este o măsură bineînţeles de a ne hărţui în continuare pe toţi cei din sistemul judiciar care ne-am făcut treaba. După cum se ştie, sunt într-o procedură internaţională în care am ieşit prima, probabil că disperarea unora că aş putea ocupa acea funcţie a ajuns la anumite cote şi din acest motiv eu nu mai am voie să vorbesc cu presa”, a declarat Kovesi.

 

Întrebată dacă este pusă sub control judiciar, fosta şefă DNA a insistat: „Doamna procuror mi-a interzis să vorbesc despre absolut orice legat de acest dosar, ca atare nu vă pot răspunde la niciun fel de întrebări legate de acest dosar”.

 

„Această interdicţie poate fi contestată?”, a insistat un reporter.

 

„Nu pot să vă răspund despre absolut nimic legat de acest dosar, apreciez că încercaţi să mă provocaţi”, a replicat Kovesi.

Recomandari