Dan Barna, arunca BOMBA. Kovesi, candidat la Presedintie din partea USR?

0 49

Presedintele USR Dan Barna a declarat marti ca a avut un „schimb de mesaje” cu fosta sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi, pe care a invitat-o in partid, iar aceasta i-a raspuns ca vor putea sta de vorba cand se va intoarce din concediu. Barna a precizat ca, daca partidul decide sa o sustina, in cazul in care aceasta decide sa renunte la cariera de procuror si sa se inscrie in USR, poate fi un candidat la prezidentiale.

„A fost un schimb de mesaje in care i-am transmis ca se bucura in continuare de increderea si de sprijinul nostru. I-am spus, de asemenea, ca USR are usile deschise pentru domnia sa in masura in care va considera necesar sa intre in politica si i-am spus asta pentru ca Laura Codruta Kovesi este un simbol al luptei anticoruptie. USR este angrenat la propriu cu toate resursele in aceasta lupta de sustinere a statului de drept si, in masura in care doamna Kovesi va dori sa intre in politica, consideram ca ar putea sa fie un membru foarte valoros al partidului nostru si ar putea sa aduca acea parte de Romanie decenta, sa avem un stat in care un condamnat penal care fura bani de la copii si isi plateste oamenii de la partid nu conduce statul,” a declarat Dan Barna.

„Am primit un mesaj de multumire in care a apreciat cumva suportul nostru si a spus ca pentru perioada urmatoare se va retrage putin, neavand concediu de 5 ani, dupa care vom putea sa stam de vorba in perioada urmatoare. I-am spus ca respectam anuntul si decizia de a ramane procuror in perioada urmatoare si orice decizie privind implicarea politica si pasii urmatori apartin exclusiv doamnei Kovesi. Nu se pune problema de refuz in acest moment pentru ca oferta mea a fost aceea de a-i spune ca usile USR sunt deschise si de a o invita in partidul nostru. Dincolo de asta, evident ca viitorul va decide. E nevoie de o solidaritate si de unitate a fortelor care vor un stat european si un stat democratic”, a spus el in continuare.

Intrebat ce pozitie ii ofera in partid fostei sefe a DNA, Barna a raspuns: „Nu se pune problema de pozitii in acest moment, deocamdata doamna Kovesi a anutat ca ramane procuror.”

Intrebat de asemenea daca ar putea sa o sustina la prezidentiale, liderul USR a raspuns: „USR este un partid pe bune democratic si orice membru care isi doreste sa candideze pentru o pozitie, poate sa faca lucru asta. Daca partidul o va sustine, si doamna Kovesi ca si oricine altcineva poate sa fie un candidat al partidului nostru. Ar putea sa fie o optiune pentru Romania, pentru ca dna Kovesi a dovedit in toata aceasta perioada ca exista posiblitatea ca un o sa lupte in mod real pentru justitie si, da, achitarile tocmai arata acest lucru – ca justitia functioneaza si ca nu avem inca un stat de Dragnea, in care institutiile sunt cabinetul sau de avocatura personal sau din perioada evului mediu pentru ca, dupa codul administrativ aprobat aseara practic ceea ce se intampla este ca institutiile locale devin adevarate feude in care primarii sunt micii boiernasi locali.”

„Nu suntem la acest tip de decizie”, a mai afirmat Barna, intrebat pe cine prefera intre Dacian Ciolos si Kovesi. „Am anuntat – USR va avea un candidat propriu, care va fi acesta, vom vedea im perioada urmatoare, avem o colaborare foarte buna cu colegii de la Romania 100 Dacian Ciolos si lucram activ si asumat in a crea o alternativa consistenta si valoroasa pentru Romania care sa functioneze” a mai spus el.

Recomandari