Klaus Iohannis, prima reacție după decizia CCR! Ce anunț face șeful statului

Klaus Iohannis are prima reacție după decizia CCR, astăzi, la ora 18.00! Toată clasa politică așteaptă acum mutarea șefului de stat, acesta fiind în șah după ce Curtea Constituțională a admis sesizarea PSD.

Klaus Iohannis, prima reacție după decizia CCR!

Vă readucem aminte că CCR a precizat că într-adevăt există un conflict juridic între Parlament şi preşedinte în ceea ce priveşte nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară în funcția de premier.

Cert este un singur lucru – în acest moment, Klaus Iohannis trebuie să facă o nouă nominalizare de premier.

Ce anunț face șeful statului

Argumentul Curţii este acela că desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru trebuie să aibă ca scop asigurarea coagulării unei majorităţi parlamentare în vederea formării unui nou Guvern.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, dar și senatorul PSD Titus Corlăţean au solicitat plenului CCR să constate că la baza conflictului juridic cu care a fost sesizată se află voinţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a Guvernului de a recurge ilegitim la proceduri constituţionale democratice pentru a-şi atinge exclusiv scopuri politice de partid.

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat că Iohannis a ignorat propunerea făcută de majoritatea parlamentară constituită din PSD şi Pro România şi a desemnat o persoană care nu are sprijinul niciunui partid, nici măcar al PNL, care l-a propus.

Iordache afirmă că preşedintele nu poate exercita atribuţiile referitoare la desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru cu scopul deliberat de a declanşa o criză parlamentară pentru a dizolva Parlamentul.

Vă readucem aminte că în urmă cu doar câteva zile, consilierul prezidenţial Mihaela Ciochină a transmis, că sesizările privind desemnarea lui Ludovic Orban sunt ”inadmisibile şi neîntemeiate” şi a precizat că activitatea Parlamentului nu a fost deloc blocată, fiind realizate audierile miniştrilor propuşi şi programat votul de învestire.

Administraţia Prezidenţială a precizat că preşedintele a nominalizat una dintre cele trei persoane propuse la consultările de la Cotroceni în absenţa unei majorităţi absolute.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More