Klaus Iohannis, în prima ieșire după victoria PSD, nu lasa loc de negocieri: „Criteriile de integritate rămân în picioare!”

0 50

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, în prima declarație după scrutinul din 11 decembrie, că în ce privește criteriile de integritate anuntate înainte de alegeri acestea „rămân în picioare”.

„Mâine am prima rundă de consultări cu partidele și vom vedea ce își imaginează și cum dorește fiecare să își propună agenda. Criteriile de integritate le-am anunțat înainte de campanie ca să nu existe discuții după. Ele rămân în picioare!”, a spus Klaus Iohannis, la întrebarea dacă îl va desemna pe Liviu Dragnea în funcția de premier.

Întrebat dacă se teme de o eventuală suspendare a sa din funcția de președinte, șeful statului a răspuns că nu se teme „de niciun demers politic legitim”.

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat public de mai multe ori împotriva unei numiri a șefului PSD, Liviu Dragnea, în funcția de premier.

Întrebat de jurnaliști în luna octombrie despre cazul lui Liviu Dragnea, care a fost condamnat penal și care ar putea fi propus de PSD în funcția de premier, în cazul unei majorități a PSD, șeful statului a respins acest scenariu.

„În niciun caz nu voi desemna o persoană care este urmărită penal sau condamnată penal sau are probleme de integritate, de altă natură. Eu am spus de mult, clasa politică trebuie să se reformeze trebuie să avem politicieni curați și acest criteriu va fi evident unul din criteriile nu cele mai importante, va fi criteriul eliminatoriu”, a declarat președintele Klaus Iohannis în luna octombrie.

Recomandari