Klaus Iohannis, întâlnire cu Ludovic Orban legată de absorbția fondurilor europene

67

Președintele României Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban vor avea o întâlnire la Palatul Cotroceni, miercuri de la ora 12:30, la care subiectul principal de discuție va fi absorbția fondurilor europene.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis, întâlnire cu Ludovic Orban legată de absorbția fondurilor europene

Miercuri, 3 iunie, de la ora 12:30, președintele Klaus Iohannis îl va primi pe șeful Executivului, Ludovic Orban, într-o discuție pe tema absorbției fondurilor europene alocate României, potrivit Administrației Prezidențiale.

“Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea miercuri, 3 iunie, ora 12:30, la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu Prim-ministrul României, domnul Ludovic Orban, pe tema absorbției fondurilor europene alocate țării noastre”, se arată pe agenda președintelui de la mijlocul acestei săptămâni.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Se va discuta despre fondurile europene, despre cei 1,1 miliarde de euro alocați de UE. Se va discuta și despre exercițiul bugetar în cadrul căreia România va urma să beneficieze de 33 de miliarde de euro.

La finalul ședinței cu premierul României, președintele Klaus Iohannis va susține o declarație de presă.

ADVERTISEMENT

România va primi peste 30 de miliarde de euro prin planul Comisiei Europene pentru relansare economică, ca urmare a efectelor pandemiei de COVID-19.

UE, fonduri de 750 de miliarde de euro pentru statele membre

Săptămâna trecută, Uniunea Europeană a anunțat că vrea să împrumute 750 de miliarde de euro pentru refacerea statelor după criza epidemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

România ar putea beneficia de a șaptea cea mai mare sumă distribuită: 33 de miliarde de euro. O mare parte din sumă ar fi nerambursabilă.

România va primi cel puțin cu 20 de miliarde de euro mai mult decât contribuie. Nu e încă prea clar cum vor fi cheltuiți banii, dar prioritățile finanțării sunt: digitalizarea, protecția mediului, îmbunătățire a eficientei energetice.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Recomandari