Klaus Iohannis îi laudă pe protestatari într-un interviu pentru Associated Press: Să ai peste 200.000 de oameni în Piaţa Victoriei este un lucru extraordinar

0 44

Președintele Klaus Iohannis i-a lăudat pe protestatari, într-un interviu pentru The Associated Press, și a precizat că fenomenul corupției nu poate fi oprit, dar trebuie controlat, informează News.ro.

Șeful statului și-a exprimat apreciera pentru cetățenii care s-au ridicat pentru a bloca o măsură prin care Guvernul ar fi slăbit presiunea asupra unor funcţionari ce şi-au abuzat puterea.

”Am fost surprins de amploarea mulţimii. Să ai peste 200.000 de oameni în Piaţa Victoriei este un lucru extraordinar”, a declarat Iohannis.

Președintele a mai precizat că lupta în vederea opririi corupţiei în ţară arată ”faţa urâtă a politicii” și că acest fenoment este o rămăşiţă încăpăţânată a trecutului comunist al ţării.

”Este sigur că nu se va termina într-un an ori doi ori patru. Lupta intensă împotriva corupţiei nu este ceva frumos. Ea scoate la iveală faţa urâtă a societăţii pe care vrem să o eradicăm, dar este nevoie de timp”, a mai spus Klaus Iohannis.

Recomandari