Klaus Iohannis iese la atac: Dăncilă și Dragnea nu au mandat să reprezinte România în Israel. Cine știe ce înțelegeri secrete face Dragnea cu evreii

0 65

Peședintele Klaus Iohannis a declarat că vizita făcută în Israel de premierul Viorica Dăncilă și de șeful PSD Liviu Dragnea este „plină de ciudățenii”.

„Această vizită pe care o face premierul și se pare și președintele Camerei Deputaților în Israel are câteva ciudățenii. Una din ele este că nu au venit la discuții, nu a plecat doamna prim-ministru cu niciun fel de mandat acolo, deci a vorbit strict doar în numele și pentru Guvern, nu pentru România”, a spus Iohannis.

Acesta s-a declarat îngrijorat de secretomania din jurul plecării celor doi în Israel. „Nu am mai pomenit ca un premier al României să plece într-o vizită externă și să anunțe seara târziu, înainte de plecare, acest lucru, fără să anunțe agenda, fără să se știe de fapt ce caută acolo. Fiindcă așa, în vizită turistică, poate să plece oricine, oricând, dar dacă pleacă persoana care conduce Guvernul ar trebui să se știe mai mult”, a precizat președintele citat de Digi24.

În legătură cu prezența lui Liviu Dragnea în Israel, șeful statul a spus că nu știe care sunt dedesubturile acestei abordări. „Cine știe ce înțelegeri secrete face domnul Dragnea acolo cu evreii, dar sper că după revenire să aibă bunul simț și să explice românilor ce au făcut acolo”, a continuat Iohannis.

Întrebat ce părere are despre consultarea pe tema relocării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, șeful statului a răspuns: „Îmi imaginez că dl. Dragnea a vorbit diminața în fața oglinzii și s-a consultat”.

Guvernul României a anunțat într-un comunicat de presă că preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a vorbit cu preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, despre accelerarea consultărilor interne cu privire la relocarea Ambasadei României la Ierusalim. De asemenea premierul Dăncilă a informat partea israeliană că Guvernul a propus viitorul ambasador al României în Israel, iar decizia de numire a acestuia îi va aparţine preşedintelui Klaus Iohannis.

Dragnea și Dăncilă au făcut o vizită în Israel la invitaţia prim-ministrului Benjamin Netanyahu.

Recomandari