Ministrul Justiției a anunțat că toți cei condamnați definitiv după 2014 la completurile de 5 judecători de la Înalta Curte să fie eliberați imediat și condamnările șterse. Pentru că așa vrea el. Dacă nu ar fi fost dorința sa arzătoare nu ar da o Ordonanță de Urgență, ar lăsa Parlamentul să se ocupe de chestiune. Pentru că aici este marea problemă: Ordonanța de Urgență. Există multe opinii pe această temă iar acestea trebuie dezbătute în Parlament. Deputatul PNL Andronache Gabriel, membru în Comisia Juiridcă, cere senatorilor să urgenteze dezbaterile privind interzicerea Ordonanțelor de Urgență.

“Dăm OUG pentru repunerea în termen a tuturor celor care au fost condamnaţi de către complete nelegal constituite şi vor putea face contestaţie în anulare, repuşi fiind în termen prin ordonanţă, iar instanţa, în complet legal constituit, va judeca”, a declarat ministrul Justiţiei, conform Digi 24.

Judecătorul Cristi Danilet„Apropo de compunerea completelor de la curtea supremă: știți că acel complet care i-a condamnat la moarte pe soții Ceaușescu era nelegal constituit (judecători militari și persoane civile)? Ce-ar fi dacă OUG-ul ministrului justiției s-ar aplica nu pentru hotărârile din ultimii patru ani, ci pentru toate din ultimii 29 de ani?
Hai, că se poate! Dreptate până la capăt, nu?!”

Citeste si:

Deputatul Andronache Gabriel: „STOP OUG
Acum, mai mult ca niciodată, spun STOP Ordonanțelor de Urgență adoptate de Guvern!

Lansez un apel public la senatorii României să dezbată și să adopte, în procedură de urgență, proiectul legislativ prin care am propus o soluție legislativă prin care Curtea Constituțională să analizeze ordonanțele, înainte de intrarea lor în vigoare, cu privire la respectarea caracterului excepțional care ar permite adoptarea acestora.

Soluția finală rămâne, însă, eliminarea ordonanței de urgență din CONSTITUȚIE.

Aici propunerea legislativă:
www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=17329

Citește și:

În raport cu actualul context constituțional, propunerea legislativă stabilește și limitele intervenției Curții Constituționale în activitatea autorităților publice prin soluționarea conflictelor juridice de natură constituțională. Adoptarea legii stabilește clar că CCR va constata existența conflictului juridic însă emiterea și conținutul actului pentru soluționarea conflictului va fi atributul exclusiv al autorității constatate în conflict constituțional”.