JUDECĂTOAREA CAMELIA BOGDAN A FOST EXCLUSĂ DIN MAGISTRATURĂ!

0 56

Judecătoarea Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură! Anunțul a fost făcut de Adina Anghelescu, de la luju.ro. Decizia a fost luată de Secția de Judecători a CSM. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în 15 zile.

UPDATE. Într-o intervenție telefonică la România TV, Camelia Bogdan a declarat că decizia este ilegală și că o va ataca la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Judecătoarea Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură! Anunțul a fost făcut de Adina Anghelescu, de la luju.ro. Decizia a fost luată de Secția de Judecători din cadrul CSM. De asemenea, Secţia a respins ca neîntemeiată cererea de despăgubiri formulată de Camelia Bogdan, dar şi cea de intervenţie accesorie formulată în interesul Cameliei Bogdan de către Asociaţia Forumului Judecătorilor din România, tot ca neîntemeiată. În schimb, CSM a admis cererile de intervenţie accesorie formulate în interesul reclamantei Inspecţia Judiciară de către Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor împotriva Abuzurilor Statului – FACIAS şi Grupul de Investigaţii Politice.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în contencios administrativ. Camelia Bogdan este judecătoarea care l-a condamnat la 10 ani de închisoare pe Dan Voiculescu în dosarul ICA.

COMUNICATUL INTEGRAL AL CSM

În şedinţa de azi, 8 februarie 2017, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Camelia Bogdan, judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti.
În temeiul prevederilor art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia pentru judecători a aplicat doamnei judecător sancţiunea disciplinară constând în “excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. b) din acelaşi act normativ – „ încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii”.

Hotărârea secţiei va cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptei pentru care s-a aplicat sancţiunea disciplinară menţionată, urmând a fi redactată şi publicată pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro în termen de 20 de zile de la pronunţare.
Aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Concret, Camelia Bogdan pe vremea în care făcea parte din completul de judecată din dosarul ICA, în care Ministerul Agriculturii se constituise parte civilă a fost sponorizată de acelaşi minister pentru un curs de două săptămâni la Poiana Braşov.

Ședința CSM a avut loc la un an după ce Grupul de Investigații Politice (GIP) a publicat documente care arată că, în timp de judeca dosarul ICA, judecătoarea Camelia Bogdan a primit 10.000 de lei de la Ministerul Agriculturii, parte în dosar. Mai mult, potrivit GIP, judecătoarea a petrecut și un sejur de două săptămâni la Poiana Brașov, tot pe banii ministerului, după cum anunța Antena 3.

Bogdan spunea atunci că acuzaţiile sunt nefondate în ansamblul lor, pentru că ea nu a fost plătită de Ministerul Agriculturii, ci a predat, în calitate de expert al UE din 2009, elemente de anticorupţie funcţionarilor statului. „Plata s-a făcut prin SRL-ul care m-a contactat, banii proveneau de la Banca Mondială”, arăta Camelia Bogdan.

Judecătoarea Camelia Bogdan a fost și protagonista unei înregistrări cu Traian Băsescu, făcută publică de Sebastian Ghiță.

Discuţie Interlocutor – Traian Băsescu

Şi aveţi înregistrări cu toţi?

Coldea, doamna Kovesi, judecătoarea Camelia Bogdan. Bă, da’ să vezi conversaţia când îmi spuneau că îl luăm pe Mustaţă din complet.

Da? Hai băieţi să-l aruncăm în aer! Vreţi să-mi distrugeţi familia?

Ce stat este ăsta, domnule preşedinte?

Băsescu: Eu v-am spus de câteva ori, stat mafiot, na, eu ştiu ce spun.

Probleme cu dosarul Voiculescu?

Băsescu: Să-i vezi când vorbeau a doua zi după condamnarea, care cum le-o spusese cu trei zile înainte, s-a împlinit. Cum îmi spunea mâîne îl luăm pe Mustaţă şi intră Camelia Bogdan. Să-i vezi după o zi când spuneau am vorbit cu Camelia Bogdan şi a spus că dacă aveam codul penal îi dădea 20 de ani, a putut să-i dea doar zece.
Pe urma trage concluziile Coldea, ştii. Să-l vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluzii.

Sunteţi supărat pe ei.

Băsescu: Camelia Bogdan este, a intrat judecător în dosarul ginerelui. Un judecător care duce dosarul de-un an este schimbat şi la ultimul termen a intrat Camelia Bogdan. Păi bă, Bogdan, eu te ştiu cine eşti!

Imediat după apariția înregistrărilor, Camelia Bogdan a declarat pentru luju.ro că putea să-i dau mai mult de zece ani lui Voiculescu, dacă ”făceam infracțiunea continuată”. ”Mai aveam un spor pe noul Cod penal de până la 3 ani. Puteam să dau chiar și 10 ani și o zi ca să stea 5 ani, dar nu m-am gândit. M-am gândit la o pedeapsă simbolică. Da, puteam sa dau mai mult, fiindcă era infracțiune continuată”, a spus Camelia Bogdan.

Tag-uri:
Recomandari