Judecătoare curajoasă a depus o plângere penală în care cere arestarea lui Hans Klemm, ambasadorul SUA la București, pentru trafic de influență

0 33

Demers curajos fără precedent: o judecătoare a formulat plângere penală împotriva ambasadorului SUA şi cere DNA arestarea preventivă a diplomatului american pentru mai multe infracţiuni în baza cărora nume grele din afaceri şi politică s-au ales cu condamnări penale. Între acuzaţii, şi cea de trafic de influenţă. În aceeaşi plângere, judecătoarea Florica Roman îl vizează şi pe Valeriu Zgonea. De altfel, gestul magistratului are la bază chiar întâlnirea de la Camera Deputaţilor dintre Klemm şi Zgonea. Anterior, Traian Băsescu a comentat în aceiaşi termeni întrevederea ambasadorului cu Valeriu Zgonea.

„Am trimis o plângere penală la DNA pe data de 18 mai 2016 împotriva numiţilor Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, şi Valeriu Zgonea, Preşedintele Camerei Deputaţilor, pentru comiterea infracţiunilor de cumpărare, respectiv trafic de influenţă, solicitând în acelaşi timp luarea în considerare a arestării preventive a acestora. Plângerea vine în urma faptului că, într-o conferinţă comună de presă ţinută pe data de 13 mai 2016, aceştia au recunoscut public că şi-au folosit influenţa pentru a promova şi urgenta adoptarea unor legi, susţinute de SUA”, aşa îşi justifică demersul judecătoarea Florica Roman, pe blogul personal.

Magistratul redă textul propriu-zis al plângerii penale pe care a adresat-o DNA: „Astfel, trebuie să aveţi în vedere influenţa pe care cei de mai sus o au asupra instituţiilor publice, inclusiv asupra DNA, influenţă recunoscută chiar de Procurorul şef DNA, Laura Codruta Kovesi. Lăsarea în libertate a celor doi ar putea crea în societate temerea că justiţia nu funcţionează tocmai într-un caz în care este atacat şi manipulat statul de drept prin una din funcţiile sale esenţiale: legiferarea”.

Cetățenii americani au dreptul să acă trafic de influență în România șiu să dea șpagă, dar românii sunt ridicați de pe stradă d eprocurorii DNA numai dacă sunt suspecți, fără să fie declarați vinovați.

1463731808-8833-bihoreanul1-465x390-480x307

Articol relatat de portalul http://www.napocanews.ro/

Recomandari