Cătălin Geabelea, subofiţer din cadrul Jandarmeriei Argeş, a murit ieri la spital, după ce a stat o lună în comă. În urmă cu o lună, jandarmul a fost lovit extrem de violent, cu pumnul în faţă, de un prieten.

Bărbatul, care lucra de 28 de ani în jandarmeria argeşeană, a încetat din viaţă, ieri, la Spitalul Militar Central „Carol Davila” din Bucureşti, după ce o lună a fost în comă.

Plasat în arest la domiciliu, autorul faptei, Sevastian Florin T., va fi cercetat pentru comiterea infracţiunii de omor, după ce anchetatorii au schimbat încadrarea faptei.

Citeste si:

Filmul agresiunii

Tragedia a avut loc în noaptea de 11 spre 12 ianuarie, când jandarmul a fost adus inconștient la Spitalul Județean de Urgență Pitești de niște prieteni. Aceștia au spus că bărbatul ar fi căzut pe gheață. La scurt timp, subofițerul a fost transferat la Spitalul Militar din București.

Aici, medicii au stabilit că avea traumatism cranio-cerebral, fractură parietală stânga cu deplasare şi hematom subdural, iar prognosticul a fost unul rezervat.

La câteva zile de la eveniment, fratele acestuia a mers la poliție, în Pitești, declarând că are o suspiciune despre modul în care Cătălin ar fi ajuns într-o asemenea stare. După cercetări, s-a dovedit că jandarmul ar fi fost lovit de un bărbat Sevastian Florin T., de 50 de ani.

Agresorul l-a lăsat la pământ pe jandarm, după ce l-a lovit cu pumnul în tâmplă. Pe 17 ianuarie, acesta a fost reținut de poliție pentru 24 de ore. Apoi, instanţa de judecată a hotărât ca individul să fie plasat în arest la domiciliu timp de 30 de zile.

Citește și:

Ieri, scriu jurnaliştii de la universulargesean.ro, jandarmul a încetat din viață. Agresorul va fi cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte.