Jaf ca în filme la Casa Regală: “Sunt lucruri de nepreţuit pentru interesul naţional.” După o fugă spectaculoasă, hoții sunt de negăsit

0 51

Două coroane şi un glob care aparţineau unui rege şi unei regine din secolul XVII au fost furate în mijlocul zilei, marţi, în Strangnas, în apropiere de Stockholm. Poliţia din Suedia a dat în urmărire generală hoţii care au furat bijuterii din tezaurul Casei Regale de la o catedrală, scrie BBC.

Martorii au declarat că au văzut doi bărbaţi cum fugeau de la catedrala deschisă pentru public. Bărbaţii au fost văzuţi cum au plecat cu barca cu motor pe Lacul Malaren. Poliţia a lansat o amplă operaţiune pentru a-i găsi pe hoţi, dar deocamdată nu există niciun suspect.

„Este 1-0 pentru ei deocamdată. Nu putem pune o valoare economică acestui lucru, sunt lucruri de nepreţuit pentru interesul naţional. Suntem pe uscat, în apă și în aer”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Thomas Agnevik.

Nicio persoană nu a fost rănită în timpul incidentului, conform presei locale.

Coroanele furate au fost coroanele funerare ale lui Karl IV și ale soției sale, regina Kristina, din 1611. Inițial, bijuteriile au fost îngropate alături de cuplul regal, dar au fost apoi exhumate și expuse în Catedrala din Stockholm.

Recomandari