Izvorul fermecat din judetul ALBA vindeca ORICE BOALA!

0 41

Din inima munților Apuseni izvorăște o apă despre care oamenii din zonă spun că ar avea însușiri miraculoase. Localnicii din comuna Ocoliș au numit-o simplu ”apa vie” sau ”izvorul tămăduirii” și sunt convinși că ea reprezintă leacul perfect pentru cei mici de statură.

“Dacă o bei când ești copil crești. Are niște proprietățile mai speciale decât celelalte ape. Există un localnic care a băut apă de aici, din izvorul acesta. I-au dat părinții lui apă de aici și a crescut la 2 metri”, spune un localnic.

Legenda spune că, în urmă cu câțiva ani, un tânăr s-a înălțat brusc cu câțiva centimetri după ce a băut apa care izvorășete pe Valea Runcului. La început oamenii nu au crezut minunea, însă au fost și alții care au încercat băutura miraculoasă. Aceștia susțin, la rândul lor, că ar fi crescut în înălțime.

Cât este mit sau cât este realitate din această poveste nici măcar localnicii nu știu să spună cu exactitate, însă turiștii vin aici pentru a bea măcar o gură de apă din izvor, ca să mai crească puțin, exact așa cum s-a întâmplat cu băiatul din legendă.

Faima izvorului a depășit hotarele comunei, mai ales că există și doctori care prescriu această apă drept leac pentru diferite boli. Așa se face că, zilnic, zeci de persoane vin în Ocoliș pentru a lua miraculosul medicament.

“Majoritatea vin cu mașinile și iau apă de la izvor”, explică un bărbat din zonă care recunoaște că bea și el apă din izvor, deși fiind mai în vârstă nu a crescut în înălțime.

Oamenii locului spun că turiștii vin în special în weekend și, cu bidoanele în mână, se pun la coadă.

“Și eu duc apă de aici cu bidoanele. Cum să vă spun? Nu se compară nici cu apa plată, cu niciun fel de apă din câte am băut eu. Mai există 3 izvoare pe Cheile Runcului, dar ca asta nu e niciunul”, explică alt localnic.

Printre săteni există însă și cârcotași, care nu cred o iotă din legenda izvorului.

“Apa e foarte bună. Rece ca gheața! Mai ales când ești obosit e foarte bună”, spune râzând un bătrân. Un altul spune și el amuzat că a băut apă din izvor, dar a rămas la fel.

Omaenii din zona spun că un medic din Cluj a mers personal pe Valea Runcului și a testat apa. Apoi, după numeroase teste de laborator medicul a ajuns la concluzia că aceasta are calități extraordinare. Nu doar pentru oameni, ci și pentru plante. Udate cu apa din izvorul miraculos, acestea cresc mult mai repede. Așa spun oamenii din zonă.

Recomandari