„Italienii nu m-au ajutat niciodată, românii da”: Povestea incredibilă a unui italian ce a ajuns să cerșească în Piatra Neamț (FOTO)

0 14

Despre românii aflați în străinătate s-au scris numeroase texte denigratoare în presa străină, iar aceștia au fost acuzați de multe ori că nu vin în Occident pentru a lucra, ci doar vor să cerșească. În timp ce despre străinii veniți în România s-a vorbit în cea mai parte doar în termeni pozitivi, fiind văzuți ca investitori strategici sau turiști inteligenți veniți să studieze cultura românească.

Numai că realitatea nu este întotdeauna precum teoriile publice. Dovadă o face un italian care a venit în țara noastră pentru a cerși, iar acum își face veacul în căutare de pomană prin Piatra Neamț alături de câinii vagabonzi. Povestea acestuia a fost documentată și făcută publică de jurnaliștii locali de la vestea.net.

Înarmat cu un carton pe care scrie, în limba română, că nu are loc de muncă, că a fost aruncat în stradă în Italia dar că are nevoie de bani pentru medicamente (pentru tratarea unor afecţiuni de ficat şi rinichi), italianul umblă flancat şi cu doi maidanezi pe care susţine că i-a cărat după el prin mai multe ţări din Europa.

1475734787-3405-05

Cerșetorul spune că și-a pierdut casa din cauzare ratelor la băncii pe care nu a putut să le mai plătească în urma deciziei Italiei de a trece de la lira italiană la euro, iar din acel moment a început periplu prin mai multe țări europene în căutarea unui ajutor pentru a trăi și în cele din urmă a ajuns în România să cerșească. De altfel, din călătoriile lui prin Europa a preluat și câinii cu care se plimbă acum prin oraș, unul din Italia, și celălalt din Spania.

În ciuda faptului că a lăudat românii pentru că au fost mai primitori cu el decât occidentalii, italianul le-a povestit jurnaliștilor și incidente neplăcute din viața sa traită pe străzi.

„Cel mai rău a fost la Botoşani. Foarte răi poliţiştii de acolo, stăteau pe capul meu, că nu e legal să cer bani pe stradă. Dar eu nu dau în cap nimînui, nu cer. Am cartonul, cine vrea dă un ban, mănânc şi eu, iau o pâine şi la căţei. La Piatra Neamţ Poliţia m-a lăsat în pace dar aici e rău cu grupurile astea de copii cerşetori. Sunt răi, sunt violenţi. Sunt foarte agresivi. Trebuie să mă păzesc că îmi dau târcoale”, a spus italianul.

Bărbatul s-a declarat foarte impresionat de o familie de români din Arad care l-a ajutat și i-au oferit găzduire și mâncare pentru câteva nopți.

„Am putut face un duş, mi-au dat de mâncare, am dormit şi eu într-un pat normal. Nu erau italieni ci români. Italienii nu m-au ajutat niciodată”, a povestit cerșetorul.

1475734780-8834-05

Recomandari