Istoria maghiară este istoria unei minciuni îngrozitoare. In Transilvania ungurii pana in sec XVI-lea nu au existat

0 49

Maghiarii erau mici de statura, pometii obrajilor iesiti in afara, ochii putin oblici, pielea de culoare mai inchisa iar parul il purtau de obicei impletit in cozi.Rösler spune ca la venirea maghiarilor erau in numar foarte mic .

Rösler mai spune ca au fost exterminati la Atelkuz, copii, femeile şi bătrânii de către pecenegi şi bulgari, deci descendenţii lor au dispărut complet atunci .Rœsler în „Romänische Studien” scrie, despre exterminarea maghiarilor în anul 955 la Lechfeld de către Otto I împăratul germanilor (subl. autorului art. G. Gheorghe).

IN STUDII GENETICE DIN UNGARIA ,cercetatorul ungur Dr. Czeizel spune ca populatia actuala ungureasca este de tip european si ca maghiarii vechi au disparut chiar din perioada arpadiana de tot :”nu pot găsi o urmă de genetica lor! Poate că ei au fost tocmai sa întors din țara strămoșilor lor „.Ungurii actuali s-au format dupa 1867 prin maghiarizarea nemaghiarilor .

“Este esenţială constatarea – spune un alt autor (L. Spohr) – că “naţiunea”, aşa cum o înţelegem astăzi, nu s-a format în Ungaria decît în secolul al XIX-lea, Un alt autor ungur se exprima caustic cît priveşte funcţia nobilimii în “crearea” naţiunii maghiare: “Istoria maghiară este istoria unei minciuni îngrozitoare. De o mie de ani expresia “naţiunea maghiară” înseamnă doar domnia a 300 de magnaţi“. ( Dr. S. Fenyes),deoarece pana in 1867existau două categorii distincte de oameni: privilegiaţii “care formează naţiunea” şi plebea, burghezii şi servii “care nu sunt membrii ai naţiunii“, dar care trăiesc şi “îşi pot păstra liber etnia lor“.

In Transilvania ungurii pana in secXVI-lea nu au existat ( doar mica /marea nobilime romana maghiarizata ),ei apar dupa 1867 prin maghiarizarea romanilor si altor etnii(svabi ,evrei ,tigani ) si prin colonizari din campia Tisei .Legea nr. V din 17 martie 1894 a reglementat valurile de colonizare ale statului ungar. Iniţiatorul legii a fost ministrul agriculturii, dr. Ignác Darányi, care a pus în aplicare reforma agriculturii în Ungaria.

În urma legii s-a creat Inspectoratul de Colonizare a Regatului Maghiar (cu sediul şi în Cluj, printre altele) în vederea organizării colonizăriiÎn deceniile colonizării, politicienii fruntaşi, oamenii de afaceri au sesizat cu disperare scăderea puterii economice şi de cumpărare a maghiarimii din Transilvania, degradarea influenţei economice a acestei populaţii. Concluziile au fost formulate astfel de ziarul Aranyosvidék din Turda, la 8 aprilie 1905: „De ani de zile se aude şi se aude iarăşi reclamaţia că instituţiile financiare săseşti şi româneşti din Ardeal cumpără moşiile scoase la vânzare de proprietari sau prin licitaţii…

Astfel cantitatea de proprietate funciară a maghiarimii din Ardeal scade încontinuu şi elementul etnic maghiar scade atât din punct de vedere material cât şi în număr.” Văzând acest lucru, ca urmare a alianţei instituţiilor financiare maghiare, în 1904 a fost înfiinţată Banca Maghiară de Colonizare şi Parcelare care (pe lângă alte bănci) a pus la dispoziţie credite în condiţii avantajoase, în scopul cumpărării de pământ. Legea colonizării menţionată a deplasat în mod exclusiv o populaţie de limbă maghiară.

Colonizarea a fost direcţionată spre trei regiuni: Bacica, împrejurimile Timişoarei şi Transilvania, iar în interiorul acesteia, în primul rând Câmpia Transilvaniei.

Articol relatat de Cyd.ro

Recomandari