Islandezii au organizat un protest în semn de solidaritate cu românii. Multumim poporului islandez pentru sustinere

0 57

Islandezii au organizat luni seara o manifestaţie în faţa legislativului din Reykjavik în semn de solidaritate cu sutele de mii de români care au participat în ultimele două săptămâni la proteste antiguvernamentale masive atât în Bucureşti, cât şi în marile oraşe din România, transmite The Reykjavik Grapevine.

Românii Gabriela Rădulescu şi Claudiu Eduard Nedelciu se numără printre organizatorii protestului solidar din metropola islandeză Reykjavik. Aceştia au explicat că protestele antiguvernamentale din România sunt inspirate de masivele proteste care au izbucnit în aprilie 2016 la Reykjavik faţă de implicarea premierului islandez în scandalul Panama Papers.

„Pe Facebook chiar există o postare care spune că protestele au acum un stil islandez. Acesta este un lucru nou şi care a crescut considerabil în ultimii ani în România. Oamenii care au protestat au dezvoltat un sentiment al împuternicirii şi o cultură a protestelor“, a declarat Gabriela Rădulescu.

Protestul islandez va începe în jurul orei locale 17.00 (19.00 ora României) în piaţa Austurvollur din faţa Parlamentului.

Recomandari