Ipoteză alarmantă lansată de un medic infecționist: ”La iarnă riscăm o triplă infectare”

Un medic infecționist din SUA lansează o ipoteză îngrijorătoare în ceea ce privește sezonul rece. Acesta spune că un triplu pericol pândește populația.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Ipoteză alarmantă lansată de un medic infecționist: ”La iarnă riscăm o triplă infectare”

Planeta încă o duce bătălie cruntă cu noul coronavirus și încă nu se știe când și dacă va triumfa în acest război epidemiologic. În tot aceste context, un medic din domeniul virusologiei trage un semnal de alarmă legat de sezonul rece.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Medicul Ion Alexie, infecţionist implicat în prima linie a luptei cu COVID-19 la un spital din Las Vegas, a vorbit despre triplul pericol la care putem fi expuși în această iarnă.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

În viziunea acestuia, trei probleme de ordin medical ar putea să ne apară în cale: ”Putem face în acelaşi timp gripă, COVID-19, iar apoi să avem şi pneumonii bacteriene”.

”La iarnă vom avea ceea ce eu numesc pericol triplu, adică avem şanse să ne infectăm în acelaşi timp cu influenza, care este gripa, cu COVID-19, şi toată lumea ştie că după aceste infecţii virale pacienţii fac pneumonii bacteriene cu pneumococ, şi de multe ori cu stafilococ”, a spus dr. Ion Alexie la emisiunea ”Marius Tucă Show”.

ADVERTISEMENT Citește pe același subiect:

  • Ludovic Orban participă la o nouă şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă! Premierului i s-a luat temperatura la intrarea în sediul MAI
  • Cât de scumpe vor fi biletele de avion după COVID-19. Prețul petrolului a scăzut, dar diferența nu se va vedea în sumele pentru călătorii
  • PNL, în cădere liberă. Românii și-au pierdut încrederea în Guvernul Orban, pe durata pandemiei de coronavirus. Klaus Iohannis a pierdut și el procente
  • Teatrul Național din Tirana, demolat cu buldozerele din ordinul premierului Albaniei
  • FABULOS! A câștigat peste 600 de milioane în plină criză. Incredibil pe ce a putut miza…

Ce arme putem folosi pentru a evita ”tripla infectare”

Medicul din Statele Unite ale Americii a venit și cu soluția medicală pe care să o folosim în fața acestor amenințări.

Astfel, cea mai bună cale pentru a ne ţine departe de problemele de sănătate este vaccinarea anti – gripală şi anti -pneumococică.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

”Oamenii cu vârsta de peste 65 de ani trebuie vaccinaţi pentru pneumococ, bacteria care produce cele mai frecvente pneumonii. Şi pentru pacienţii între 19 şi 65 de ani care au boli cronice, acele boli cronice care pun pacienţii la risc pentru Covid”, a mai spus dr. Ion Alexie pentru emisiunea citată.

Românul stabilit în SUA speră ca în curând să fie inventaţi anticorpii monoclonali. Aceştia sunt forme identice create în laborator ale anumitor tipuri de anticorpi. El mai spune că, în lipsa unui vaccin, imunoterapia ar putea fi salvarea în viitor.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

  • 298.296 de oameni a ucis noul coronavirus în primele cinci luni și jumătate din anul 2020.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More