Iordache, reactie rapida dupa ce Iohannis a intors bugetul in Parlament: Nu modificăm nimic, o să-i retrimitem legea înapoi urgent

0 59

Vicepreședintele PSD Florin Iordache a declarat miercuri, la Parlament, că majoritatea PSD-ALDE nu va face nicio modificare la legea bugetului, așa cum solicită președintele Klaus Iohannis, și că îi va retrimite acestuia legea înapoi cât mai urgent pentru a arăta ”forța și capacitatea majorității”.

”Îi vom retrimite legea astfel încât în zece zile să fie obligat să o promulge (…) Ca să arătăm forța și capacitatea majorității, în cel mai scurt timp vom da un vot în Camerele reunite ale Parlamentului, astfel încât președintele să fie obligat să promulge bugetul”, a declarat Florin Iordache la Parlament.

”Am demonstrat cu date și statistici că bugetul se suține. Ne-am asumat întârzierea prezentării bugetului, dar bugetul se susține”, a mai adăugat el.

”IOHANNIS MINTE DIN NOU: Spune că bugetul propus de PSD e cel mai prost. Dar Iohannis a aprobat bugetul lui Cioloș în 2016 care prevedea mai puțin cu 16 miliarde lei la Sănătate și mai puțin cu 10 miliarde lei la Educație. Spune că în 2019 e cu 1 miliard mai puțin la comunitățile locale. În realitate, autoritățile locale au primit cu 4,6 miliarde în plus. Deci e cu plus, nu cu minus, domnule Iohannis! Spune că s-au dat prea mulți bani la partide, dar nici PNL-ul lui Iohannis, nici USR-ul lui Cioloș nu au venit să dea surplusul înapoi la bugetul de stat! Și nu spune că PNL-ul său a cerut în 2018, în Parlament majorarea bugetelor partidelor. Spune că s-a alocat mai puțin pentru investiții. Dar în realitate, bugetul pe 2019 prevede cu peste 15 miliarde în plus la investiții. Bugetul blocat de Iohannis prevede cele mai mari alocări din istoria României pentru Sănătate. Adevărul este însă unul singur: copiii nu și-au putut primi alocațiile marite de la 1 martie, iar comunitățile locale nu au putut începe investițiile pentru că Iohannis a contestat degeaba bugetul la Curtea Constituțională. Primul președinte din istoria României și probabil din lume care a blocat bugetul propriei țări!”, se arată și într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a PSD.

Reacția PSD a venit la scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, că nu promulgă bugetul pe anul în curs și că îl va retrimite Parlamentului pentru corectură. Șeful statului a cerut PSD să facă ”un buget sănătos pentru România”

Recomandari