Ion Țiriac s-a RĂZBUNAT pe președintele WTA! Kvitova, victimă colaterală – Decizia fără precedent luată de omul de afaceri

9

Petra Kvitova nu s-a putut bucura de obişnuitul trofeu acordat la Madrid pentru învingătoare, oferit de Ion Ţiriac. Omul de afaceri român a promis anul trecut că va retrage mult râvnita Cupă, în semn de solidaritate cu Ilie Năstase. Şi s-a ţinut de cuvânt, informează Digi Sport.

Cehoaica a scris istorie în capitala Spaniei, impunându-se cu 7-6, 4-6, 6-3, la capătul a trei ore de joc, în faţa lui Kiki Bertens. Performanţa fantastică nu a fost dublată de obişnuitul trofeu pe care îl primeau campioanele. Vechiul simbol era unul din aur şi foarte valoros, însă Ţiriac a decis să îl înlocuiască, în semn de protest.

Concret, omul de afaceri s-a supărat anul trecut că Steve Simon, preşedintele WTA, a comentat în chip maliţions prezenţa lui Ilie Năstase la ceremonia de anul trecut. „A umbrit evenimentul”, a spus oficialul WTA despre „Nasty”, ale cărui ieşiri şi declaraţii au fost aspru dezbătute în 2017.

Ţiriac a luat încă de atunci atitudine şi a anunţat o formă de protest inedită: înlocuirea trofeului. Şi s-a ţinut de cuvânt, Kvitova intrând în posesia unui obiect ornamental mai puţin valoros.

„Ca urmare a comentariilor publice agresive ale WTA în legătură cu acordarea Trofeului Madrid în acest an, în prezenţa domnului Ilie Năstase, vă informez prin prezenta că am decis să retrag acordarea trofeului meu la competiţia feminină. Fac referire la trofeul din aur şi diamante şi la replicile din argint masiv, acestea nu vor mai fi acordate câştigătoarelor competiţiilor feminine de la Madrid. Acest trofeu este un simbol oferit de mine personal câştigătorului turneului. WTA nu este împuternicită să-mi cenzureze libertatea de a face o invitaţie specială la acordarea trofeului. De-a lungul timpului, am fost onorat că au acceptat invitaţia mea la festivitate Regina Spaniei, Prinţul Moştenitor al Spaniei, Primarul Madridului. În acest an, invitaţia mea a fost acceptată de domnul Ilie Năstase. Am fost informat că WTA l-a amendat pe proprietarul turneului pentru că a permis invitatului meu să participe pe teren la festivitatea de premiere. Din nou, consider acest comportament al WTA drept consecvent agresiv, în afara competenţei WTA”, spunea Ţiriac, în 2017.

Loading...

Recomandari
Comments
Loading...