Ion Cristoiu: Mihail Șora, în loc să-și economisească timpul rămas până la Marea Trecere, merge în Piață să zbiere pe post de june cu hormonii neconsumați

0 43

Ion Cristoiu scrie în Gândul de Marți despre Te-FeL-iști, adică Tinerii Frumoși și Liberi, cei care au participat la mișscările din stradă, și, spune acesta, desemnează „noua născocire a Serviciilor Secrete românești”.

Cristoiu precizează însă că tinerii nu sunt chiar tineri: „Nucleul îl alcătuiesc persoane demult trecute de prima tinerețe, precum Mihail Șora, cel care, la o sută de ani, în loc să-și economisească  timpul rămas până la Marea Trecere pentru a mai scrie o pagină sau măcar un rând, dacă se mai ocupă cu așa ceva, merge în Piață să zbiere pe post de june cu hormonii neconsumați”. Totodată, acesta spune și că „La aceste mișcări atribuite tinerilor participă și femei coapte, unele chiar coapte până la zbârcire. Ele sunt sufletul acestor mișcări. Unele sînt femei singure prin divorț provocat din motive fiziologice. Altele sînt femei, cărora ieșitul la demonstrații Anti-PSD, le dau iluzia participării la ceva mult mai măreț decât ștersul la fund al nepoților pe care nu-i au”.

Cristoiu spune că manifestarea din data de 12 aprilie a fost redată de televiziunile „Binomului” și că este o premieră, întrucât este primul protest „în care participanții nu vor să spună de ce sunt acolo, în stradă”. Jurnalistul precizează că aceste manifestații sunt  „o intervenție a Străzii pe post de Opoziție”.

Recomandari