Iohannis reactioneaza DUR după ce PSD și-a trecut Codul penal în Parlament: „Este revoltător și inadmisibil. Ce se întâmplă astăzi se numește dictatura majorității și e profund dăunătoare democrației”

0 42

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va contesta în perioada următoare la Curtea Constituțională a României modificările aduse de coaliția de la putere Codului Penal și Codului de procedură penală.

„Astăzi s-au votat în Parlamentul României mai multe modificări la Codul Penal. Doresc să comentez acest lucru, pe care îl consider absolut revoltător. Este absolut inadminsibil cum a transformat PSD procedurile parlamentare. Ceea ce se întâmplă în aceste zile se numește dictatura majorității și este profund dăunătoare democrației”, a spus miercuri la Cotroceni președintele Klaus Iohannis, într-o declarație de presă.

„PSD a trecut în timp record Codul penal prin Parlament cu un simulacru de dezbatere în Camera Deputaților și acest lucru este profund dăunător. PSD a reușit în scurt timp să distrugă demnitatea actului de legiferare, a reușit să transforme dezbaterea într-o dezbatere lipsită de transparență, cu un rezultat previzibil: se trece cu tăvălugul peste argumentația opoziției”, a afirmat Klaus Iohannis.

„Despre conținutul Codului Penal modificat voi avea o prezentare mai lungă când voi contesta la CCR actul normativ. Este bine de știut că și Codul de procedură penală este în pregătire pentru a fi contestat la CCR. Modificările sunt, în mare parte, fie inutile sau toxice și dăunătoare și am de gând să folosesc toate instrumentele pentru a le contesta”, a adăugat șeful statului.

Plenul Camerei Deputaților a votat miercuri proiectul de modificare a Codului penal. Legea a fost adoptată cu 167 de voturi „pentru”, 97 de voturi „împotrivă” şi 19 abţineri. Era nevoie de minimum 165 de voturi favorabile. Nouă voturi au venit de la minoritățile naționale și unul de la PMP.

Recomandari