Iohannis, mesaj dur in Parlament: Retragerea OUG 13 și demiterea unui ministru este prea puțin.

0 52

 

Președintele Klaus Iohannis s-a adresat marți Parlamentului României și i-a criticat pe deputații și senatorii PSD, spunându-le: „Pohta ce ați pohtit, grija ce ați avut-o se vede că nu a fost cea declarată în campanie. Nu prosperitatea poporului a fost grija, grija primă a fost să vă ocupați de dosarele penalilor”.

  • „Aș fi vrut să vă vorbesc despre lucruri importante pentru România. Aș fi vrut să vorbesc despre Centenar 2018, statul nostru împlinește 100 de ani. Aș fi putut să vorbesc despre priectul de țară. Dar vremurile nu sunt obișnuite. Sute ce mii de români sunt în stradă. Națiunea e alertă, e vie și e foarte nemulțumită”, le-a spus Iohannis parlamentarilor la începutul mesajului său. „Doamnelor și domnilor, cum s-a ajuns aici la doar o lună după alegeri?” În timpul dicursului lui Iohannis, parlamentarii PSD au plecat din sală, iar Iohannis a remarcat ironic. „Ați obosit deja? Ghinion!”
  • PSD a promis în campanie ceva și în primele zile s-a apucat de altceva. Pohta ce ați pohtit, grija ce ați avut-o se vede că nu a fost cea declarată în campanie. Nu prosperitatea poporului a fost grija, grija primă a fost să vă ocupați de dosarele penalilor și românii sunt indignați și revoltați.
  • Ce facem dragilor, ce facem? Care sunt soluțiile, care e marja de manevră pentru a ieși din acest impans? Retragerea ordonanței 13 și, eventual, demiterea unui ministru e prea puțin. Alegeri anticipate sunt în aceasta fază prea mult. Asta e marja de manevră. Cine trebuie să vină cu soluția? În mod natural cine a creat problema, PSD.
  • Iohannis a spus că nu vrea alegeri anticipate. „Ați câștigat alegerile! Legiferați! Guvernați! Conduceți cei care ați câștigat alegerile, dar conduceți responsabil. Lumea v-a votat pentru că v-a crezut. Ce ați promis faceți! Sunt mari așteptări din partea mediului economic. Nu vă bateți joc de România suntem într-o situație economică foarte bună, nu puneți România în dificultate! Păstrați trendul ascendent. Păstrați creșterea economică. Sunt așteptări mari de la partenerii noștri internaționali. Am luptat, am legiferat astfel încât România să devină parte din NATO și UE. Să nu-i dezamăgim”
  • Dacă PSD nu rezolvă criza pe care a creat-o, voi convoca consultări la Palatul Cotroceni
  • Doamnelor și domnilor, ce națiune vrem să fim? O națiune slabă, disprețuită care pune totul în joc pentru a salva pe câțiva politicieni din situații dificile. Merită România acest sacrificiu pentru câțiva politicieni? Aceasta e întrebare. Acesta este scopul referendumului. Ce fel de națiune vrem să fim? Și pentru a afla răspunsul de la națiune voi convoca referendumul. Imediat după primirea răspunsului de la Parlament voi convoca referendumul. 
  •  Imaginea aceea splendidă în Piața Victoriei cu telefoanele iluminate. Când politicienii au încercat să ducă democrația în coridoarele întunecate, românii au ieșit în stradă și au aprins lumina. Democrația trebuie apărată și pentru democrație trebuie educație. Îi felicit pe părinții care și-au dus copiii în Piața Victoriei pentru o lecție de democrație. Să păstrăm democrația vie și România curată, la propriu și la figurat. Pentru cei care vin după noi, pentru viitorul României.

 

Recomandari