Iohannis, mesaj de la Suceava: „Suntem o cetate, ne vom apara proiectul de societate”

0 54

Presedintele Iohannis a declarat, miercuri, in Cetatea de Scaun a Suceavei, cu ocazia oferirii Drapelului National al Romaniei, ca „suntem hotarati sa ne aparam proiectul de societate, fara ziduri, deschisa, unita prin respectul fata de democratie”.

Intr-un discurs cu evidente referiri la situatia actuala, Iohannis a facut o paralela intre istoria Sucevei, o cetate care nu a fost cucerita niciodata, si tipul de societate pe care il contruieste in Romania.

„Ne aflam in locul care nu a fost niciodata cucerit, la Cetatea de Scaun. Este un simbol al capacitatii si hotararii romanilor, oamenilor acestor locuri, care, timp de generatii, au aparat ce au avut mai valoros, ce au avut mai important: libertatea, identitatea nationala si drepturile lor de oameni liberi.

Asa cum poate stiti, eu provin dintr-o cetate care, la fel ca cea a Sucevei, nu a putut fi cucerita timp de secole, pentru ca libertatea si prosperitatea comunitatilor s-au bazat intotdeauna mai degraba pe libertatea cetatenilor, pe cinstea conducatorilor si pe integritatea magistratilor, decat pe grosimea zidurilor fortificatiei.

Astazi, romanii le cer cu tarie demnitarilor tarii sa se ridice la aceleasi inalte standarde morale. Suntem impreuna, uniti ca in urma cu 100 de ani, hotarati in a ne apara proiectul de societate pe care ne-o construim de aproape trei decenii.

O societate fara ziduri, deschisa, unita prin respectul democratiei, o adevarata Cetate de Scaun a libertatii si a drepturilor omului, functionand prin domnia legii in folosul binelui comun.

Ii salut pe cei care lucreaza pentru o astfel de Romanie, cu ei ma simt profund solidar!”, a declarat Iohannis

https://www.facebook.com/CaleaEuropeana/videos/590024271419092/

Recomandari