Iohannis a explicat motivul pentru care s-a asezat la Masa Tacerii: „Daca Brancusi nu ar fi vrut, nu ar fi pus masa in parc”

0 54

Presedintele Klaus Iohannis a explicat motivul pentru care s-a asezat pe unul dintre scaunele la „Masa Tacerii”, monumentul lui Constantin Brancusi.

Seful statului considera ca gestul sau nu a fost unul deplasat, in conditiile in care primarul localitatii i-a „permis” acest lucru.

Mai mult, Klaus Iohannis s-a declarat de acord cu un editorial  aparut in presa centrala, in care se afirma ca – daca Brancusi nu ar fi vrut ca lumea sa foloseasca aceste scaune – nu ar fi asezat Masa Tacerii intr-un parc.

„Nu am fost amendat si nici nu cred ca s-a pus problema. Am fost impreuna cu primarul, care a fost foarte de acord si nu a gasit nicio problema. Discutia, va asigur ca are substrat electoral, altfel nu s-ar fi discutat.

Am citit cateva comentarii. Cred ca cineva care a comentat aceste lucruri a avut dreptate. Daca Brancusi nu ar fi vrut sa se aseze nimeni pe acele scaune, probabil nu le-ar fi pus intr-un parc public, ci intr-un muzeu inchis. Toata discutia mi s-a parut exagerata pur si simplu si cred ca putem sa o inchidem aici.” – a spus Klaus Iohannis.

Aflat recent in vizita la Targu Jiu, presedintele tarii a starnit rumoare intre cei prezenti, apoi si pe internet, dupa ce s-a asezat pe unul dintre scaunele de la Masa Tacerii, monumentul lui Constantin Brancusi.

1478089489-6115-Oct2016

Klaus Iohannis a ignorat avertismentul aflat la doi pasi de el, iar politistii au spus ca ii amendeaza doar pe cei care se urca cu picioarele pe opere.

Astfel, presedintele a ignorat complet avertismentul scris in trei limbi pe un panou situat in spatele lui: „Sa pastram intacta mostenirea Brancusi pentru generatiile urmatoare. Va rugam sa evitati contactul cu operele!”

Exemplul presedintelui este, din pacate, urmat de mai toti turistii. Politistii au spus atunci ca nu-l vor amenda pe presedinte pentru imprudenta de care a dat dovada.

Turistii care se urca cu picioarele pe scaunele de la Masa Tacerii pot fi amendati cu pana la 500 de lei.

Recomandari