Iohannis: Dacă nu scăpăm de corupţi şi de hoţi, o să plătim noi, fiecare, din buzunarul propriu.

Preşedintele Klaus Iohannis a atras atenţia, marţi, la evenimentul de lansare a cărţii sale la Filarmonica Oltenia, că de multe ori pare că românii nu sunt interesaţi de lupta anticorupţie, însă realitatea este că sunt interesaţi, pentru că au înţeles miza: dacă nu scăpăm de corupţi şi de hoţi, o să plătim noi, fiecare, din buzunarul propriu.

„Şi ultimele sondaje arată foarte clar că românii au înţeles miza şi românii îşi doresc, aş putea chiar să spun că îşi doresc cu ardoare, să se continue lupta împotriva corupţiei. Este o luptă grea şi o luptă urâtă. Este foarte urâtă, fiindcă scoate la suprafaţă tot ce este mai rău în societate. Este ceva foarte, foarte urât! Dar noi trebuie să facem acest lucru şi trebuie să trecem mai departe. Şi pentru asta, eu am declarat-o, şi rămân la părerea mea, şi asta mă bucură, că tot mai mulţi români au înţeles – toleranţă zero faţă de corupţie, dacă vrem să fim o societate europeană. Dacă vrem înapoi în Evul Mediu, cu hoţii cocoţaţi în fruntea statului, corupţii care fac regulile jocului, şi acest lucru, teoretic, se poate, dar nu cu mine şi nu cu voi! În ansamblu, în România, din cauza corupţiei şi din cauza corupţilor, fiindcă nu este un fenomen apersonal – deci, corupţia, ca atare, există peste tot, dar în ţările care au o luptă anticorupţie eficientă, corupţii sunt puţini şi majoritatea sunt oameni cinstiţi, iar acolo unde lucrurile nu funcţionează, din greşeală, ajung hoţii şi corupţii sus, să facă regulile. Or eu cred că noi ne-am săturat de aşa ceva şi, în acest fel, nu vrem să continuăm”, a declarat Iohannis.

Şeful statului a opinat că România are tot ce-i trebuie pentru a se ridica, are oameni dornici, harnici, pregătiţi, are specialişti, dascăli care vor să-i instruiască pe tineri, resurse şi suntem acceptaţi în Europa.

„Deci, nu credeţi prostia aia că noi nu suntem acceptaţi! Suntem acceptaţi, suntem doriţi! Dar ni se pune o condiţie – scăpaţi de hoţi şi de corupţi. Nu pentru europeni este important să scăpăm de hoţi şi corupţi. Pentru noi, pentru viitorul nostru, pentru viitorul României şi pentru tinerele generaţii. De asta este important. Şi atunci, cu siguranţă, şi atragerea fondurilor europene se va desfăşura în cu totul si cu totul alt ritm. Toate acestea, dragii mei, justiţie dreaptă, lupta anticorupţie, atragerea fondurilor europene, nu sunt pentru alţii. Sunt pentru noi! Sunt lucruri importante pentru noi, pentru români şi pentru viitorul României”, a precizat Iohannis.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More