Iohannis: Cum să ne așteptăm de la un cetățean să aibă încredere în Parlament dacă mulți parlamentari sunt urmăriți penal sau chiar condamnați?

0 10

Klaus Iohannis a vorbit din nou, joi, despre necesitatea de reînnoire a clasei politice, de curățare a ei de cei care au probleme cu legea, deci care sunt șantajabili, și de cei care ajung în Parlament doar pentru a se îmbogăți.

Președintele a precizat că România nu va ajunge așa cum își doresc românii decât dacă va exista o nouă clasă politică.

Este nevoie de o curățire a clasei politice, de o reînnoire. Până când nu vom avea oameni dedicați, nu vom mișca lucrurile. Nu am nimic de împărțit cu nimeni, le doresc tuturor numai bine și viața lungă, dar în politică cine are o problemă trebuie să înțeleagă că nu poate să meargă mai departe până nu se clarifică situația. În fața legii toți suntem la fel, dar în politică mai sunt și alte considerente.

Cum să ne așteptăm de la un cetățean să aibă încredere în Parlament dacă mulți parlamentari sunt urmăriți penal sau condamnați penal? Până când nu vom scăpa de oamenii șantajabili din cauza acestor probleme, de cei care merg acolo ca să facă avere, vom avea o problemă.

Lupta anticorupție și curățenia în politică nu sunt marote ale mele sau ale unor persoane care scriu pe Facebook, ci reprezintă o necesitate. Altfel nu vom putea trăi într-o Românie așa cum își doresc românii.

Senatul și Camera Deputaților trebuie să înțeleagă că nu acolo se votează vinovăția sau nevinovăția, ci în Instanță. Acolo se votează dacă e posibil să se continue procedura de urmărire penală”, a declarat Iohannis.

Recomandari