Iohannis a semnat decretul. Lazar iese la pensie pe 27 aprilie

0 50

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind eliberarea din functia de procuror a lui Augustin Lazar, procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Astfel, de la data de 27 aprilie, mandatul lui Lazar se va incheia si acesta va iesi la pensie, anunta Administratia Prezidentiala.

Amintim ca Augustin Lazar a depus, in aceasta saptamana, la CSM cerere de pensionare, care a fost aprobata ieri.

Initial, Augustin Lazar si-a depus candidatura pentru un al doilea mandat, dar ministrul Justitiei, Tudorel Toader, care si-a prezentat demisia, joi, a decis sa reia toata procedura de la zero dupa ce nu i-a fost pe plac niciun candidat.

Precizam ca in ultima vreme Lazar a fost tinta unei campanii de denigrare. Acesta a fost acuzat ca ar fi fost „tortionar” in perioada comunista, el facand parte, de fapt, dintr-o comisie care decidea eliberarea unor detinuti.

Acesta a sustinut ca nu a colaborat nici cu Securitatea si nici cu vreun alt serviciu secret si a sustinut ca evenimentele din perioada in care a facut parte din comisia de liberari conditionate de la Penitenciarul Aiud au fost prezentate sub forma de speculatii, cu scopul manipularii opiniei publice.

Recomandari