Interlopul care si-a batut joc de Politia Romana. A transmis live pe Facebook, intoarcerea acasa dupa ce condamnarea a fost prescrisa

0 19

Ruşine! Un interlop din clanul ţigănesc Tănase din Iaşi, urmărit internaţional timp de 9 ani, s-a întors în România, cu cursa de Paris, imediat după ce condamnarea s-a prescris. Venirea în ţară a lui Belgian Tănase a fost transmisă în direct, fără ca poliţiştii să se poată atinge măcar cu un deget de infractor.

Situaţie umilitoare pentru autorităţile ieşene, după ce unul dintre cei mai căutaţi interlopi din România, dat în urmărire internaţională timp de nouă ani, s-a întors în ţară cu avionul. Mai mult, rudele sale au transmis live, pe Facebook, întoarcerea lui Belgian Tănase. El a avut curajul de a se întoarce la familie pentru că, în urmă cu doar câteva zile, pedeapsa pentru care era căutat încă din 2007 s-a prescris. Cazul Belgian ridică mari semne de întrebare cu privire la eforturile făcute de autorităţile române de a-l identifica şi de a-l aduce în ţară pe interlop.

„Vine regele acasă”

Belgian Tănase e fratele cunoscutului interlop Cosmos Tănase, liderul clanului, în prezent la închisoare, după ce a fost condamnat la aproape zece ani pentru trafic de droguri. Belgian a fost condamnat definitiv, în iunie 2007, la patru ani de închisoare, pentru conducere fără permis şi refuz de prelevare de probe biologice. Interlopul a fost condamnat cu executare întrucât nu se afla la prima faptă, fiind acuzat şi de alte infracţiuni rutiere. Înainte de a fi închis, Belgian Tănase a dispărut din ţară. Se întâmpla tot în 2007, iar autorităţile române l-au dat în urmărire generală pe interlop.

La finalul lunii iunie, condamnarea lui Belgian Tănase a îndeplinit termenul de prescripţie. Conform Codului Penal, pedepsele sub zece ani de prescriu la cinci ani, plus durata condamnării. Prin urmare, judecătorii au anulat toate formele de executare emise pe numele interlopului, iar Belgian a răsuflat uşurat!

captura_18

Recomandari