Infractoare chiar in fruntea CSM: „Savonea a girat si initiat unele dintre cele mai ticaloase atacuri date de PSD impotriva justitiei”

0 65

Ioana Ene Dogioiu, una dintre cele mai bine informate jurnaliste privind miscarile din justitie, a publicat un adevarat rechizitoriu la adresa sefei CSM, Lia Savonea, ale carei actiuni au fost departe de a asigura independenta justitiei.

Dogioiu demonstreaz ca Savonea a girat/initita/participat la „unele dintre cele mai ticaloase atacuri date de PSD impotriva justitiei”.

„Presedintele CSM Lia Savonea a girat, cel putin prin pasivitate, unii spun chiar ca, pe alocuri, ar fi initiat sau participat la ‘mosirea’ lor, unele dintre cele mai ticaloase atacuri date de PSD impotriva justitiei. Dna Savonea este una dintre aparatoarele SS, inclusiv prin comunicate semnate pe persoana fizica.

Nu a avut nimic de obiectat cand SS a aparut, nu a avut nimic de obiectat la niciunul dintre abuzurile acesteia, nici macar impotriva Sorinei Sacarin, cetatean roman cu dreptul la libera circulatie restrictionat fara sa fi primit nicio explicatie oficiala despre natura masurii, temeiul, motivul si durata ei si fara avea posibilitatea sa atace restrictia in instanta.

Dna Savonea a reactionat extrem de tafnos la rapoartele internationale, ale Comisiei de la Venetia si ale GRECO, care reclamau tocmai faptul ca independenta justitia este pusa in pericol prin aparitia SS, prin subordonarea procurorilor fata de ministrul Justitiei si alte enormitati de prin modificarile initiate de PSD.

Dna Savonea, judecatoare de penal, nu a avut nicio obiectie la amputarile codurilor penale puse la cale de PSD si combatute ferm de aceleasi organisme internationale. Dna Savonea nu a avut nicio obiectie la recursul compensatoriu care a scos in strada mii de infractori periculosi, cu efectele cunoscute. Una peste alta, sectia de judectori, condusa permanent de facto si anul acesta si de jure de dna Savonea, si domnia sa personal s-au manifestat ca aliati de nadejde ai PSD in demersul contra justitiei.

Nici macar procedura de revocare din CSM votata de doua curti de apel din tara si respinsa pentru un singur vot lipsa de o a treia curte de apel nu a determinat-o pe dna Savonea sa-si reconsidere putin pozitia.

Ca ‘fixer’ al lui Dragnea in justitie, cum o numea Dan Tapalaga, dna Savonea este in plin atac impotriva presedintelui ICCJ dupa aberanta decizie a CCR privind completurile de 3 nespecializate pe coruptie, un demers despre care Cristina Tarcea spune ca este o punere fara precedent in discutie a unei hotarari irevocabile, dar si o modalitate de a scapa cat mai repede de dna Tarcea pentru a o pune in loc pe preferata Corina Corbu care sa conduca o ICCJ pe care Lia Savonea o populeaza numai cu oamenii sai de incredere”, a scris Dogioiu pe ziare.com.

Recomandari