Incidente violente în SUA după ce un bărbat de culoare a murit din cauza agresiunilor poliției. Garda Națională a scos soldați în stradă. Video

Incidente violente s-au petrecut pentru a treia noapte pe străzile din SUA după ce un bărbat de culoare a murit din cauza agresiunilor poliției.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Incidente violente în SUA după ce un bărbat de culoare a murit din cauza agresiunilor poliției

Conform Mediafax, care citează CNN, mai multe incidente au fost raportate în SUA, după ce oamenii au protestat în urma morții lui George Floyd, un bărbat de culoare care a fost agresat de poliție.

Incidentele au luat amploare în noaptea de joi spre vineri, atunci când protestatarii au incendiat o secție de poliție din Minneapolis, la ora locală 22:30 (ora 06.30 în România).

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

BREAKING: The third precinct police station is on fire. Rioters have taken over pic.twitter.com/AJg4jDr9Tz

— Max Nesterak (@maxnesterak) May 29, 2020

ADVERTISEMENT Citește pe același subiect:

  • Donald Trump, război total cu giganții social media. A semnat ordinul care afectează Twitter și Facebook. Video
  • Curs valutar BNR, azi, 29 mai 2020. Află cotațiile celor mai importante valute
  • A murit cel mai bătrân om din lume! Avea 112 ani
  • Statul Islamic, mesaj dur pentru Occident în timpul pandemiei: ”Ne bucurăm de modul în care sunteţi afectaţi de chinul lui Dumnezeu”
  • Aşa se câştigă peste 5.000 de lei cu o investiţie minimă. Weekend-ul ăsta dai lovitura!

La scurt timp după acest incident, Garda Națională din Minneapolis a anunțat pe o rețea de socializare că a activat mai multe trupe pentru a restabilim ordinea pe străzi.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

FBI a anunțat că va cerceta moartea cetățeanului de culoare

”Am activat mai mult de 500 de soldați la St. Paul, Minneapolis și comunitățile din jur. Misiunea noastră este să protejăm viața, proprietățile și drepturile la demonstrații pașnice”, se arată în mesaj.

Patru agenți de poliție din statul american Minnesota au fost concediați după decesul unui bărbat de culoare care a fost agresat în timp ce era reținut la o acțiune întreprinsă în ultimele zile.

ADVERTISEMENT

De asemenea, FBI a anunțat că va cerceta moartea acestui cetățean. Asta după ce în mediul online a apărut un videoclip în care se poate observa cum un poliţist din acest detașament de patru îl imobilizează punându-şi piciorul peste gâtul acestuia.

În filmare se observă cum victima îl imploră pe polițistul care se află deasupra sa: ”Nu pot respira! Nu pot respira!”, se aude cum bărbatul, decedat ulterior, îi imploră pe oamenii legii.

ADVERTISEMENT

Oficiali ai poliției din Minnesota au declarat că cetățeanul decedat, George Floyd, în vârstă de 46 de ani, care lucrase pentru asigurarea securității la un restaurant, a murit în urma unui ”incident medical” după o ”acțiune a poliției”.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More