Incident la Slujba de Înviere cu repetiție ținută de ÎPS Teodosie la Constanța. O persoană, reținută de poliție 

Incident la Slujba de Înviere cu repetiție ținută de ÎPS Teodosie la Constanța. Evenimentul religios de la malul mării a fost umbrit de o persoană care a făcut scandal în timpul liturghiei.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Incident la Slujba de Înviere cu repetiție ținută de ÎPS Teodosie la Constanța. O persoană, reținută de poliție

În noaptea de marți spre miercuri, în bisericile și mânăstirile din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului a fost oficializată Slujba de Înviere. Preoții au invitat din nou credincioșii să vină să primească Lumină, deși de la sărbătorile pascale au trecut mai bine de cinci săptămâni.

În Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a început, marți seara, slujba Odovania praznicului Învierii, ritual săvârșit întocmai celui din noaptea de Paşte.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Din păcate, evenimentul religios nu a fost ferit de incidente. Un bărbat a încercat să perturbe slujba la care au luat parte peste 100 de credincioși. Acesta au început să scandeze injurii și a fost reținut de autorități și dus la o secție de poliție, anunță Mediafax.

“A fost înregistrat un incident în care un bărbat s-a manifestat gălăgios. A fost dus la secția de poliție și urmează să se ia măsurile care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanta, inspector Andreea Iliescu.

ADVERTISEMENT

Slujba de Înviere de la Constanța, organizată cu Lumina Sfântă de la Ierusalim

Anterior evenimentului cu repetiție din 26 spre 27 mai, Arhiepiscopiei Tomisului a menționat că evenimentul va fi organizat cu Lumina Sfântă adusă deja de Paști din Ierusalim.

”Menționăm că Sfânta Lumină ce va fi oferită credincioșilor este Lumina ce a fost adusă, deja, de Paști, de la Ierusalim, ea fiind păstrată în toată această perioadă în sfintele altare. Veniți de primiți Lumină!”, este anunțul Arhiepiscopiei Tomisului, postat pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Totodată, conducerea centrală a Bisericii Ortodoxe Române a transmis, prin purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu, că ”decizia Arhiepiscopiei Tomisului de a oficia în această noapte Slujba de Înviere și de a oferi credincioşilor Lumina Învierii, la fel ca în noaptea de Paşti, este luată exclusiv în virtutea principiului autonomiei eparhiale şi asumată integral doar de ierarh şi de acest for bisericesc local”.

Purtătorul de cuvânt a reamintit că ”adevărata slujbă a Învierii Domnului din acest an a fost oficiată în toate bisericile din Patriarhia Română în noaptea de Paști”.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More