Încă un elicopter militar s-a prăbușit în Rusia. Al doilea în decurs de o săptămână. Patru oameni au murit

54

Un al doilea elicopter militar s-a prăbușit în Rusia în decurs de doar o săptămână. Toți cei aflați la bord au murit, la fel ca într-un accident similar produs în urmă cu 7 zile.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Încă un elicopter militar s-a prăbușit în Rusia. Al doilea în decurs de o săptămână. Patru oameni au murit

Încă un elicopter militar model Mi-8 s-a prăbuşit în Rusia, în timpul unui exerciţiu în Extremul Orient. Toți cei patru membri ai echipajului din din aeronavă şi-au pierdut viaţa, informează un reprezentant al autorităţilor locale, citat de The Moscow Times.

”La bord se aflau trei membri ai echipajului şi un mecanic. Toţi patru au murit”, a anunţat Romani Kopin, guvernatorul districtului autonom Ciukotka din nord-estul Rusiei, pe contul său de Instagram. ”Cauza catastrofei ar putea fi o defecțiune tehnică a elicopterului”, a adăugat el într-un comunicat.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Accidentul aviatic a avut loc marţi în jurul orei locale 14.00 , în timpul unui zbor de încercare pe un aeroport civil şi militar din Anadîr, cel mai mare oraş din Ciukotka, un teritoriu cu numai 50.000 de locuitori.

Modelul Mi-8 al elicopterelor militare poate fi utilizat atât pentru misiuni militare, cât şi pentru transporturi civile. Versiunile cele mai mari pot îmbarca până la 32 de persoane.

ADVERTISEMENT

Al doilea eveniment soldat cu victime în care este implicat un elicopter Mi-8 în 7 zile

Accidentul de marți, 26 mai, este al doilea eveniment soldat cu victime în care este implicat un elicopter Mi-8. Cu doar 7 zile în urmă, pe 19 mai, un aparat de zbor similar al armatei ruse s-a prăbușit în regiunea Moscovei, provocând moartea întregului echipaj.

Elicopterul prăbușit acum o săptămână, tot un model MI-8 aparținând Forței Aeriene Ruse, s-a prăbușit în apropierea orașului Klin, la 80 de kilometri distanță de Moscova, în timpul exercițiilor de antrenament.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

”Pe 19 mai, în jurul orei 20:00, în timp ce efectua un zbor de antrenament la 20 de kilometri de satul Klin, un elicopter MI-8 al Forțelor Aeriene Ruse a făcut o aterizare forțată într-o zonă pustie.

În urma impactului dur, echipajul a murit din cauza rănilor suferite”, a declarat săptămâna trecută Ministerul Apărării, într-un comunicat.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Recomandari