„În străinătate, românul nu fură de la român” – Danileţ, postare cu tâlc. Posibilă ţintă, Grapini

0 58

Judecătorul Cristi Danileţ postează, pe contul său de Facebook, o povestioară cu tâlc, ţinta părând a fi europarlamentarul Maria Grapini care, reamintim, a fost surprinsă în ‘flagrant delict’ de numărare greşită a voturilor date lui Kovesi în Comisia LIBE.

Redăm postarea judecătorului:

O colegă se afla cu prietenul în străinătate. În ultima zi de vacanţă, într-un magazin, i se fură portofelul. Avea acolo bani, buletinul şi paşaportul. Când a observat, a cuprins-o disperarea: fără acte, nu se putea întoarce duminică în ţară. Iar luni trebuia să fie la instanţă. După câteva minute bune, apare un individ. Îi întinde portofelul şi îi spune: Nu ştiam că sunteţi româncă. Poftiţi înapoi portofelul.

Colega, şocată, a primit portofelul în care totul era intact. De reţinut: în străinătate, românul nu fură de la român. Se aude până la Bruxelles, sper.

PS: povestioara e reală, dar are un tâlc. Evident, nu sunt de acord cu niciun fel de furt, indiferent de cetăţenia victimei„, scrie Danileţ pe Facebook.

Reamintim că europarlamentarul Maria Grapini, politician care a atacat-o pe Kovesi în timpul audierilor ce au avut loc marţi în comisiile LIBE şi CONT, „a sărit” miercuri, la numărătoarea voturilor din comisia LIBE, un vot dat în favoarea fostei şefe DNA, Laura Codruţa Kovesi. Sau, cel puţin asta i-a reproşat europarlamentarul Judith Sargentini (Grupul Verzilor) Mariei Grapini (S&D) care a oprit-o din această activitate pe colega sa româncă şi a renumărat ea voturile.

Potrivit Ziare.com, voturile date miercuri de europarlamentarii din LIBE au fost numărate de o comisie formată din Judith Sargentini, Roberta Metsola, Monica Macovei şi Maria Grapini. Urna cu voturile a fost pusă pe o masă, iar cele patru au început să le numere unul câte unul.

Maria Grapini a fost cea care a început. „22”, a spus europarlamentarul român, după ce a numărat voturile în cazul candidatului francez Jean-Francois Bohner.

A urmat numărătoarea voturilor în cazul Kovesi. În momentul în care Grapini ia buletinele de vot şi începe să le numere, două dintre acestea par a fi lipite.

„Ho, ho, ho”, sare Sargentini, potrivit imaginilor video.

„Trei, trei, trei”, ţipă Grapini, care-şi dă seama că a greşit.

„Îmi cer scuze”, continuă aceasta.

„Nu. Dar lasă-mă pe mine să fac asta!”, îi spune Sargentini. Aceasta reia numărătoarea şi îi ies cele 26 de voturi date pentru Kovesi.

„Ok”, s-a resemnat Grapini.

Recomandari