Impertinenta dracului! Carmen Dan: Să nu creadă cineva că un ministru echipează un polițist atunci când pleacă în misiune

0 27

Ministrul de interne, Carmen Dan, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că nu fuge de răspundere, dar a declarat că ”să nu creadă cineva că un ministru echipează un polițist atunci când pleacă în misiune”. Sindicatele din poliție au criticat slaba dotare a poliției, susținând că polițistul din Timis împușcat de un interlop era dotat cu un pistol Carpați model 74 în timp ce agresorul a avut un Glock.

După uciderea polițistului aflat în misiune, ministrul de interne a mai făcut, duminică, o declarație controversată, afirmând că ”se întâmplă și astfel de tragedii”.

„Era un poliţist bun, cu 20 de ani de experienţă. Este un eveniment teribil pentru noi, cu care, din fericire, nu ne confruntăm prea des. Criminalitatea în ţara noastră nu are un caracter atât de violent, dar se întâmplă şi astfel de tragedii. Colegii mei sunt mobilizaţi până la ultimul pentru a-l prinde pe criminal.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) condamnă ferm lipsa de implicare şi nepăsarea manifestată de conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) la probleme grave din sistemul de ordine publică, transmite News.ro

Cazierul individului căutat în judeţul Timiş impunea ca poliţiştii să fie dotaţi corespunzător, nu cu echipamente de la nivelul anilor 1970, mai spun poliţiştii. Aceştia anunţă că la ora 12.00 se va ţine un moment de reculegere n întreaga ţară.

Context.

Un poliţist de 43 de ani a fost împuşcat mortal duminică în localitatea timişeană Izvin, în timp ce se afla într-o misiune de prindere a unui tâlhar dat în urmărire naţională, pentru că avea de executat o condamnare, transmite Agerpres.

„Se pare că bărbatul urmărit, pentru a cărui prindere au fost organizate filtre în judeţ, a reuşit la un moment dat să coboare din maşina în care se afla şi să se refugieze într-un imobil. Poliţiştii din filtru şi civili au înconjurat imobilul, iar cel urmărit a deschis focul, gloanţele rănindu-l pe unul dintre poliţişti în zona gâtului. După aproape două ore de manevre de resuscitare, acesta nu a putut fi resuscitat. Poliţia a organizat filtre pentru prinderea autorului crimei”, au declarat surse din Poliție pentru Agerpres.

Polițistul a fost dus imediat la spital, dar medicii nu l-au putut salva. Un alt polițist e rănit la picior.

Suspectul, Ionel Marcel Lepa, a fugit. Potrivit Tion.ro, el a intrat în curtea altei case din localitate, unde a amenințat oamenii cu pistolul și a încercat să fure o mașină. Nu a reușit, însă, după ce unul dintre polițiștii care îl urmăreau a tras trei focuri de armă în automobil. Suspectul se pare că a fost rănit, dar a reușit totuși să fugă. Pe urmele lui se află forțe speciale ale Jandarmeriei și Poliției.

Recomandari