Imagini suprinzătoare cu caii sălbatici din Delta Dunării

Probabil cel mai nobil animal care cutreieră câmpiile, cu destule exemplare încă nedomesticite, calul este una din minunățiile ce se poate întâlni încă liber în Delta Dunării.

Astfel de exemplare au fost surprinse în apropiere de Gura Portiței, unde o herghelie a fost zărită făcând baie în răcoroasele ape ale Mării Negre. Scenele au fost imortalizate de către un fotograf localnic și publicate pe Facebook, înainte de a fi preluate și de către site-ul radioconstanța.ro

O adevărată priveliște fermecătoare, unde se pot găsi peste 2500 de exemplare în liberatate este pădurea Letea. Considerat cel mai exotic loc din România, această zona a Deltei Dunării reprezintă mai mult decât o comoară a țării noastre.

Conform specialiștilor, caii reprezintă o verigă foarte importantă a ecosistemului și al lanțului trofic din zonă, a Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Până în 1900, acești cai erau folosiți pentru diversele munci agrcole, dar s-a renunțat întrebuințarea lor pe scară largă după instalarea declinului economic al zonei.

Astfel, din condiții de sărăcie, proprietarii au renunțat la animalele lor, neavând posibilitatea de a-i îngriji, ce a dus la formarea unor adevărate herghelii imense de animale sălbatice.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *