Imagini șocante cu un cal chinuit. Animalul a fost bătut pentru că a refuzat să tragă o mașină. Video

51

Un mânz a fost biciuit și obligat să tragă o mașină pentru a-și demonstra forța în fața potențialilor cumpărători.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Un cal a fost chinuit în Turda pentru a demonstra cumpărătorilor ce putere are

Imaginile șocante au fost surprinse în Turda, unde un bărbat a legat calul de mașină și l-a obligat să tragă, pentru a le demonstra „cumpărătorilor” ce putere are animalul. Întreaga scenă a fost transmisă LIVE pe Facebook.

În imagini se vede cum calul, în vârstă de 3 ani, este obligat să tragă mașina în lateral, pentru a-i face mai grea viața. Animalul a căzut în genunchi, fiind epuizat de efort, însă bărbatul a continuat să folosească biciul pentru a-și determina calul să facă treaba până la capăt.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Individul și-a lăsat numărul de telefon tuturor celor care doresc să cumpere calul, însă a șters toate postările după ce oamenii au început să-l critice. Poliția s-a autosesizat după ce imaginile au apărut în presă, în publicația Ziarul Clujean.

În urma imaginilor apărute în spaţiul public privind un caz de posibilă maltratare a unei cabaline, în municipiul Turda, poliţiştii s-au sesizat din oficiu, în cauză fiind desfăşurate verificări pentru stabilirea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

ADVERTISEMENT Citește pe același subiect:

Zeci de animale sunt chinuite, conform statisticilor, în fiecare zi pe teritoriul României. Doar în 2019, peste 600 de sesizări oficiale au fost făcute pentru că animalele au fost maltratate sau omorâte de oameni.

Conform Legii nr. 205/2004 pivind protecția animalelor, cruzimea împotriva animalelor se plătește cu închisoarea sau cu amendă. Cel puțin teoretic, pentru că în practică autoritățile închid ochii și ignoră aceste cazuri.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Printre altele, se pedepsesc următoarele fapte:

  • a) uciderea animalelor, cu intenție, fără drept;
  • b) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;
  • c) organizarea de lupte între animale sau cu animale;
  • d) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea;
  • e) rănirea sau schingiuirea animalelor;
  • f) intervențiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, coltilotul ciocului și dinților.
  • g) folosirea animalelor aparținând subîncrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane și trupe de artiști ambulanți, precum și în orice alte tipuri de spectacole similare.
Recomandari