Imaginea care face înconjurul lumii. Ororile războiului din Siria surprinse într-o fotografie dramatică

0 13

Fotografia băiețelului sirian care a cucerit internetul

Fotografia unui băiețel sirian, rănit în timpul confruntărilor din Alep, face înconjurul lumii. Copilul rănit, a fost surprins în timp ce stătea pe scaunul unei ambulanțe fără ca să plângă, probabil încă în stare de șoc. 

Potrivit The Daily Mail, băiețelul în vârstă de cinci ani, pe numele său Omran Daqneesh, a fost rănit în urma ultimelor confruntări care au loc în orașul Alep din Siria. Casa în care micuțul locuia a fost distrusă în urma bombardamentelor iar echipele de salvare l-au luat pe Omran și l-au dus spre ambulanță. Băiețelul a fost așezat pe un scaun iar atunci a fost momentul în care fotograful a surprins imaginea care acum a cucerit internetul.

Omran este surprins în momentul în care realizează că este acoperit de praful rezultat din demolarea casei, are sânge pe față ca urmare a rănilor suferite și se șterge de scaunul ambulanței. Copilul nu plânge ci așteaptă, cuminte, să fie consultat de medici. Potrivit presei străine, Omran a fost salvat dintr-o suburbie a orașului Alep, împreună cu alți trei copii și a fost rănit în zona capului după ce bombardamentul aerian a lovit clădirea în care locuia.

Încă nu s-a stabilit dacă bombardamentul care l-a rănit pe Omran a fost executat de forțele siriene sau de cele ale Rusiei.

Nu este pentru prima dată când imagini cu copiii răniți în bombardamentele din Siria sunt postate pe internet într-o încercare de a conștientiza opinia publică despre atrocitățile războiului din Siria care durează deja de mai bine de cinci ani de zile.

Recomandari