Igor Dodon susține că istoria românilor conține neadevăruri și cere să fie scoasă din programa şcolară

0 52

Igor Dodon, candidatul socialist la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, a anunţat că va insista ca istoria României să fie scoasă din programa şcolară şi înlocuită cu istoria Republicii Moldova. Acesta precizează că istoria românilor conține multe lucruri care nu corespund realității.

„Eu voi insista ca istoria Moldovei să revină în şcoli. Copiii noştri trebuie să cunoască adevărul istoric. Sunt multe lucruri în istoria românilor care nu corespund realităţii. Eu mă bazez pe Constituţie, iar în ea scrie limba moldoveneacă”, a anunțat Igor Dodon, într-o dezbatere la Pro TV Chişinău.

Contracandidata Maia Sandu a contestat cele susținute de candidatul socialist. Aceasta a precizat că nu politicienii ar trebui să se ocupe de istorie, ci oamenii de știință.

„Vai de noi dacă ajunge Igor Dodon să ne scrie istoria. El se va ocupa de istorie şi nu va avea timp să lupte cu oligarhii, de pensii, de corupţie, de economie, prioritatea lui este să scrii manuale de istorie. De acest lucru trebuie să se ocupe oamenii de ştiinţa. Politicienii nu trebuie să se amestece în asta, sau poate mâine, poimâine ne vom trezi că politicul dictează cum să fie scrisă în manuale, biografia domnului Dodon?”, a precizat Maia Sandu.

 

Igor Dodon, candidatul socialist, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale din Moldova, la o diferență de aproape 10 procente față de principalul său contracandidat, Maia Sandu. Turul doi de scrutin va avea loc duminică, 13 noiembrie.

Recomandari