Ieri doi militari romani in Afganistan dar voi ați umplut Facebook-ul cu Ekeng il loc sa sustinem familiile acestora.

0 61

Ieri, astăzi, ați umplut Facebook-ul cu Ekeng și înțeleg.

Dar astăzi, ei bine, doi militari români au murit în Afganistan, în timp ce al treilea este rănit. Ăștia-s români, ăștia ne vor apăra când ne bate dușmanul la ușă. N-am văzut nimic, probabil pentru că sunteți ocupați cu altele. Și ei sunt oameni, au copii, familie și, repet, sunt românii ăia care ne vor apăra nouă curul când vreunul îndrăznește să ne bată la ușa țării și să ne deranjeze.

Dar înțeleg de ce nu s-a deplâns moartea celor doi subofițeri din Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro – nu-s celebri ca alții. Câți ați știut? Puțini, probabil. Și, probabil, mortul e de vină că s-a dus într-o țară așa periculoasă – deh, putea sta acasă, cu burta la soare, privind la telenovele. Ei, motivele plecării lor într-o misiune externă sunt multe, n-am să le enumăr aici.

Credeți că putem fi alături de familiile celor doi?
Puțin măcar, cu un gând bun.

Odihniți-vă-n pace, Dumitrescu Iulian și Vizireanu Adrian!
Multă sănătate celui de-al treilea militar al cărui nume nu a fost dat publicității!

Vă mulțumesc pentru ceea ați făcut și pentru ceea ce însemnați!

Stirea initiala

Cei doi militari români și-au pierdut viața pe timpul executării unei misiuni de instruire a polițiștilor afgani, sâmbătă la ora 10.45. Un al treilea militar român a fost rănit în incident, transmite Ministerul Apărării Naționale.

„În urma incidentului, celor trei militari de la forțele pentru operații speciale, care au fost răniți, li s-a acordat primul ajutor la fața locului și au fost transportați imediat la spitalul militar cel mai apropiat. Din nefericire, plutonierul Dumitrescu Iulian și sergentul Vizireanu Adrian nu au supraviețuit, iar starea militarului rănit este stabilă și urmează să fie transferat la un spital din Germania” se arată într-un comunicat de presă.

Familiile victimelor au fost anunțate, iar incidentul este anchetat de o comisie militară.

„Am aflat cu profundă tristețe despre moartea militarilor care au căzut la datorie astăzi, în timpul executării unei misiuni în Afganistan. Atât personal, cât și în numele tuturor militarilor români, transmit condoleanțe familiilor, prietenilor și camarazilor lor de arme. Dumnezeu să-i odihnească pe acești bravi ostași și buni români!”, a transmis ministrul Apărării, Mihnea Motoc.

Președintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj de condoleanțe la încetarea din viață a celor doi militari români în urma unui incident care a avut loc în apropiere de localitatea Kandahar.

”Am primit cu durere vestea încetării din viață a celor doi militari români căzuți la datorie astăzi, în Afganistan. Militarii noștri și-au servit țara cu devotament și curaj și vor rămâne veșnic în amintirea mea și a poporului român. În aceste momente de tristețe, transmit sincere condoleanțe familiilor îndoliate. Militarului rănit în aceeași misiune îi urez însănătoșire grabnică și să se întoarcă cu bine acasă”, este mesajul șeful statului, potrivit Administrației Prezidențiale.

Recomandari