Ideea lui Tudor Chirilă: Orice politician din ultimii 27 de ani să aibă interdicţie la funcţii publice

0 31

Tudor Chirilă a susținut că i-ar plăcea ca politicienii pe care i-a avut România în ultimii 27 de ani să nu mai poată avea funcții publice. Artistul a mai afirmat că politicienii sunt conștienți că românii din diaspora sunt mult mai greu de păcălit cu promisiuni deșarte, așa că se adresează mai ales publicului captiv, ușor de manipulat și de speriat cu teme false.

”Statul român administrat de guvern are datoria şi obligaţia să construiască o ţară din care oamenii să nu mai vrea să plece. În schimb, politicienii români acreditează ideea că diaspora e formată din laşi care au abandonat lupta, de parcă ei nu sunt tot cetăţeni ai acestei ţări. Politicienii şi partidele ştiu că diaspora nu e atât de simplu de păcălit cu promisiuni electorale deşarte. Şi atunci ei se concentrează pe publicul captiv, dependent de televiziunile de propagandă, uşor de speriat cu teme false şi naţionalism de faţadă. În tot acest timp asistăm neputincioşi la exodul forţei de muncă calificate care ar putea să ridice această ţară”, a declarat Tudor Chirilă, pentru news.ro.

Întrebat ce și-ar dori să se întâmple chiar acum, chiar și idealist vorbind, acesta a răspuns: ”Mi-ar plăcea să văd un Parlament care să funcţioneze după legea lustraţiei. Mi-ar plăcea să văd un „reset” al clasei politice şi orice politician din ultimii 27 de ani să aibă interdicţie la funcţii publice. Şi să avem parte de un nou început. E o utopie, desigur”.

Întrebat, de asemenea, ce motive de mândrie putem avea, în contextul în care la anul sărbătorim Centenarul Marii Uniri, Chirilă a răspuns: ”De mândrie? Nu ştiu, spuneţi-mi dumneavoastră. Avem o ţară în care politicienii sunt atât de preocupaţi de propriile lor interese încât e de mirare că mai suntem stat naţional unitar!”.

Recomandari